Сезонът на настинките е тук и все повече деца и

...
Сезонът на настинките е тук и все повече деца и
Коментари Харесай

5 начина да помогнете на детето да използва инхалатор

Сезонът на настинките е тук и от ден на ден деца и родители ще се сблъскват с инфекции на дихателните пътища. Наличието на инхалатор вкъщи е постоянно добра концепция – той обезпечава бърз и сполучлив метод да се справите с хрема и кашлица, без да употребявате мощни лекарства.

Децата не всеки път обаче одобряват елементарно инхалатора, изключително в случай че са още дребни и плашливи. Можете да намерите занимателен на тип инхалатор във формата на симпатично животно. Въпреки това обаче уредът си остава гръмък, а децата не харесват концепцията да стоят дълго време с маска на устата и да дишат от затопления мокър въздух.

В идващите редове ще Ви разкажем за няколко трика, които могат да оказват помощ на детето да свикне с инхалациите без прекалено много нерви и митинги. Опитайте ги.

Направете го по-малко ужасно

със занимателна форма – по този начин детето по-лесно ще го допусне до себе си още през цялото време. Може и да налепите по него занимателни стикери. Опитайте да превърнете потреблението на маската в игра, която да повтаряте – това може да е да вземем за пример маската на супергероите или кислородът за космонавтите, когато излизат в Космоса.

Въведете асоциация със развлечение

Горният трик е положително начало, само че надали ще задържи вниманието на детето задоволително дълго, с цел да изтърпи цялата процедура. Затова използвайте времето за инхалация, с цел да вършиме нещо прелестно за детето – четете книга, играйте игра, гледайте обичан филм. Това ще го разсее и ще го направи по-търпеливо, а може и даже толкоз да му хареса, че да стартира да чака идната процедура с неспокойствие.

 d iStock/ Getty images/ Freepik

Създайте табиет

Лечението с инхалатор не дава резултати след единствено едно прилагане, нито за един ден. Затова създайте табиет у детето, като го употребявате едновременно и на едно и също място. Това ще му помогне да знае какво го чака и да не стачкува толкоз доста, изключително когато знае, че всичко ще завърши напълно скоро.

Наградете детето

 d iStock/ Getty images/ Freepik

Всъщност системата с премиите при добре свършена работа е много ефикасна. Не е нужно детето да получава огромни награди, избягвайте също те да са свързани с храна. Можете просто да му давате по един стикер или да отбелязвате алена точка в лист с процедурите, като не забравяте да го похвалите.

Използвайте го за бебето, до момента в който спи

Въпреки всички трикове, може да се окаже мъчно да употребявате инхалатор с бебе или доста малко дете. В подобен случай може да включвате уреда, до момента в който детето спи. Все отново обсъдете сходна стъпка със своя доктор и помолете за още препоръки по отношение на този способ.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР