Сезонът на мандарините най-после настъпи! Малките оранжеви плодове не само

...
Сезонът на мандарините най-после настъпи! Малките оранжеви плодове не само
Коментари Харесай

Следните 6 неща ще се случат, ако ядете всеки ден мандарини

Сезонът на мандарините най-сетне настъпи! Малките оранжеви плодове освен са удивително вкусни и ароматни, само че и извънредно здравословни. Ето каква изгода ще извлечете от тях, в случай че ги похапвате всеки ден.

1. Кожата ви ще засияе

За да се резервира кожата ви еластична и здрава, се нуждае от доста витамин С. Цяло благополучие, че мандарините са същински витаминни бомби, които доставят организма с скъпи хранителни субстанции. Освен витамин С, те съдържат и про-витамин А, който задейства обновяването на кожните кафези.

2. Ще отслабнете по-лесно

Учени от Университета на Западен Онтарио са открили, че мандарините подтикват изгарянето на мазнините. За това се грижи най-много съдържащият се в белите нишки на плода флавоноид нобилетин.  Следователно, колкото и да са досадни нишките, които разделят мандарината на части, си коства да ги изяждате дружно със сочната вътрешност, вместо да ги изхвърляте.

3. Ще предпазите черния си дроб

Но веществото нобилетин има още едно значимо свойство: предотвратява натрупването на мазнини в черния дроб, като по този метод го прочиства и поддържа здрав. Известно е, че затлъстелият черен дроб, разследване от консумация на прекомерни количества захар и въглехидрати, може да отключи всевъзможни заболявания, като да вземем за пример диабет, остеопороза или даже рак.

4. Ще подсилите имунната си система

През есента и зимата настинките и грипните болести зачестяват. Който яде всеки ден мандарини, приема с тях големи количества витамин С. Той укрепва защитните сили на организма и усъвършенства настроението в студените мрачни дни.

5. Ще заздравите костите си

Мандарините са потребни и за костите. Те са богати на калций и други скъпи минерали, които се грижат за здравината на костите и зъбите. Освен това, с помощта на плодовите киселини, организмът усвоява изключително добре калция от мандарините. Ето за какво умерено можете да посягате по-често към този цитрусов плод.

6. Ще снабдите мускулите си с калий

Калият е изключително значим за провеждането на нервните импулси в мускулите, като в същото време контролира кръвното налягане. Тъй като съдържат 150 мг калий на 100 г, мандарините са превъзходен източник на този минерал.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР