Сезонът на клей се очертава да е повече от интересен

...
Сезонът на клей се очертава да е повече от интересен
Коментари Харесай

Доминантен и на клей: Синер опустоши Корда в младежкото дерби в Монте Карло!

Сезонът на клей се обрисува да е повече от забавен при мъжете, защото водачът по брой победи и трофеи през 2024-та, Яник Синер, се намира в комфортната съпротива да нападна първото място в ранглистата, защото има да пази единствено 45 точки в шампионатите на алена настилка, за разлика от Новак Джокович, който стана първенец на миналогодишното издание на Ролан Гарос. Италианецът сподели, че клеят надалеч не му е непозната настилка, разгромявайки представителя на топ 30, Себастиан Корда, с 6:1, 6:2 и по този начин в идващия кръг международният номер 2 ще срещне Ян-Ленард Щруф.

Срещата стартира нервно и за двете страни, като грешките най-вече доминираха в първите минути. Световният номер 2 съумя да осъществя пробив още в първия гейм, а във вторият гейм продължи повече от 10 минути, като сътрудникът на Григор Димитров на двойки имаше благоприятни условия за равнене. Този миг се оказа основен за развиването на срещата, защото тъкмо тогава Синер подвигна темпото си на игра и сподели своята адаптивност към алената му настилка след извънредно сполучливите последно няколко месеца на твърди кортове. Със доста по-прецизна игра от сервиса до играта зад главната линия и мрежата, италианецът напълно доминираше в идващите минути и по този начин за 40 минути, губейки едвам един гейм, завоюва първия сет.

Грешките на Корда се увеличаваха фрапантно и във втория сет, което улесни работата на италианеца и по този начин той съумя да осъществя пробив в четвъртия гейм. Макар и темпото на американеца да се повишило, Синер не разреши на съперника си да бъде конкурентен на международния номер 2 и по този метод сполучливо стартира акцията си в Монте Карло.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР