Сезонът на клей е в разгара си. И ако някои

...
Сезонът на клей е в разгара си. И ако някои
Коментари Харесай

Дойде ли моментът за първа титла на Циципас през сезона?


Сезонът на клей е в разгара си. И в случай че някои играчи към този момент са намерили формата си, то за други това занапред следва да се случи. Или най-малко по този начин самите те се надяват.

Пътят към Ролан Гарос е посипан с доста тежки борби на алена настилка, само че те са част от това един играч да натрупа самочувствие, когато пристигна най-големият шампионат в този интервал.

В събота е време за полуфинали, като най-силният шампионат при мъжете е от категория АТР 500. В Барселона сигурно ще бъде забавно, където през днешния ден ще стане ясно кои ще бъдат на край.

Стефанос Циципас – Лоренцо Музети (първи мач в Барселона от 14:30 часа)

Стефанос Циципас към този момент има 19 победи през сезона, а в спор за място на финала на Barcelona Open Banc Sabadell излиза против Лоренцо Музети. Италианецът стигна до този стадий без игра, тъй като Яник Синер се отхвърли заради заболяване.

24-годишният Циципас към този момент има два финала в Барселона – през 2018 и 2021, а в случай че вдигне купата тази седмица, за него трофеят ще е пети на алена настилка в кариерата му и първи през годината.

Срещу Музети не би трябвало да му е елементарно. Италианецът се нуждаеше от много време, с цел да напипа верния темп, само че сега наподобява като тъкмо подобен играч. Това прави конфликтът посред им доста завладяващ.

Карлос Алкарас – Даниел Еванс (втори мач в Барселона)

Не би трябвало обаче да забравяме кой е първенецът. Карлос Алкарас се класира за полуфиналите след сложна победа над своя съотечественик Алехандро Давидович Фокина. Световният №2 бе съществено усложнен, само че се приближи до отбрана на купата в Conde de Godo.

Миналия месец Алкарас завоюва купата в Индиън Уелс и игра полуфинал в Маями, само че по-късно пропусна Мастърса в Монте Карло поради травма.

Това беше и повода преди старта на присъединяване си в Барселона, Алкарас да разгласи, че не се усеща като любимец за купата. Без значение от това, в този момент единствено Дан Еванс стои на пътя му към финала.

Ига Швьонтек – Онс Жажур (втори мач в Щутгарт, след 17:00 часа)

Този мач би трябвало да бъде шоу.

Световната №1, която пази купата си тази година, победи шампионката от 2018 година Каролина Плишкова на полуфиналите с 4-6, 6-1, 6-1.

Швьонтек води в общия баланс против Онс Жабур с 3-2. Миналата година полякинята завоюва две борби с доста висока цена – на финала в Рим и на финала на US Open, като и двата триумфа бяха чисти.

„ Трябва ли да играеш против Онс, няма по какъв начин да очакваш елементарен мач. Такива срещи са малко по-различни от тези, които по принцип играя. Трябва да съм подготвена за друг жанр на игра. Вълнуващо е, само че когато си на корта, е мъчно “ – сподели Швьонтек.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР