Сезон 2024 може да се окаже последен в кариерата на

...
Сезон 2024 може да се окаже последен в кариерата на
Коментари Харесай

Надал: 2024-та може да е последна в кариерата ми

Сезон 2024 може да се окаже финален в кариерата на испанския тенис-матадор Рафаел Надал, призна самият той в диалог с публицисти от онлайн изданието на вестник " Спорт " (Барселона) - Sport.es.

" Има огромна възможност това да бъде моята последна година. Има даже възможност да не бъде цяла година, а половин ", съобщи Надал.

Той не е играл от януари 2023-а, когато загуби във втория кръг на Откритото състезание на Австралия от американеца Макензи Макдоналд. Всичко на всичко през тази година испанецът е изиграл четири мача, в които е записал единствено един триумф. На 18-и май по време на специфична конференция той съобщи, че най-вероятно няма да може да играе няколко месеца поради контузия, включително пропуща и Откритото състезание на Франция през актуалната година.

37-годишният към този момент Надал има 92 трофеи от АТР шампионати, включително 22 от Големия шлем, и по този индикатор отстъпва само на Новак Джокович, който има 24 от Шлема. Испанецът се гордее с обстоятелството, че в продължение на 209 седмици е оглавявал международната тенис-ранглиста, а също по този начин е повторен олимпийски първенец – на сингъл през 2008-а година и на двойки през 2016-а. А с националния тим на Испания е четирикратен притежател на Купа " Дейвис ".

" Има всички шансове това да е последната ми година и ще се любувам на шампионатите по този метод. Не желая да го разгласявам, тъй като в последна сметка не знам какво може да се случи. Така че се надявам да не кажа нещо прекомерно особено, защото тогава ще бъда плебей на това, което съм споделил ".

" В последна сметка работих доста, работих интензивно, с цел да се върна и да се състезавам. И в случай че тялото и физиката ми разрешат да продължа и да се любувам на това, което върша, за какво ще слагам краен период? Мисля, че няма смисъл ", продължава още испанската тенис-звезда.

Сега той удостовери завръщането си на Аустрелиън Оупън, а също по този начин и присъединяване на подгряващия шампионат в Бризбън.

Мога единствено да кажа, че се връщам към надпреварите “, сподели Надал, който повтори, че не заслужава " да приключи своята спортна кариера в пресцентър ". " В последна сметка има доста благоприятни условия, има доста разновидности, които могат да се случат, само че аз нямам потенциала сега да кажа какво тъкмо ще стане ", изясни още Надал.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР