Сезон 2023 е едва в началото си, но Анди Мъри

...
Сезон 2023 е едва в началото си, но Анди Мъри
Коментари Харесай

Анди Мъри и Андрей Рубльов са господарите на обратите през 2023


Сезон 2023 е едвам първоначално си, само че Анди Мъри и Андрей Рубльов се утвърдиха като „ господарите на обратите “. И двамата към този момент имат по три победи, в които им се е наложило да спасят най-малко един мачбол.

От всичките им изиграни мачове от началото на годината, британецът и руснакът имат общо 19 избавени мачбола. Разбира се, не всеки път съумяват да завоюват такива срещи, само че и двамата записаха по три запаметяващи се обрата.

Статистиката на Анди Мъри
Съперник – Турнир – Спасени мачболи
Матео Беретини – Australian Open, 1 кръг – 1
Лоренцо Сонего – Доха, 1 кръг – 3
Иржи Лехечка – Доха, 1/2-финал – 5

Андрей Рубльов продължи отбраната на купата на ATP 500 шампионата в Дубай след трагична победа с 1-6, 7-6(6), 7-6(3) над Алехандро Давидович Фокина. Руснакът бе доста покрай отпадане, само че сътвори удивителен поврат, откакто избави пет следващи мачбола в тайбрека на втория сет. По този метод Рубльов съблюдава традицията да стига най-малко до четвъртфинал при всяко от участията си в главната скица на шампионата.

„ Продължавам да не разбирам за какво стартирам толкоз едва мачовете си и по-късно ми се постанова да намирам излаз от сложните обстановки, в които самичък се слагам. За трети път от началото на годината намирам метод да оцелея в миг, в който всичко наподобява изгубено. Не знам по какъв начин съумях да го направя и даже не съм сигурен по какъв начин тъкмо се усещам сега, защото в един миг се бях примирил със загубата “ – сподели международният №6 след мача.

Статистиката на Андрей Рубльов
Съперник – Турнир – Спасени мачболи
Холгер Руне – Australian Open, 1/8-финал – 2
Тално Грийкспор – Доха, 1/8-финал – 3
Давидович Фокина – Дубай, 1/8-финал – 5

От 2015 година насам Рубльов има пет загуби в мачове, в които е стигал до мачбол. Преди началото на този сезон руснакът имаше единствено една победа в дуел, в който е трябвало да избавя мачбол.

Феновете на Анди Мъри са привикнали с драмата и това, че някогашният №1 в никакъв случай не се предава. Между 2015 и 2022 година Мъри има пет победи в мачове, в които е бил единствено на точка от провалянето. За същия интервал е изгубил единствено една среща, в която е стигал до мачбол.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР