Сезон 2022 във Формула 1 продължава с пълна сила с

...
Сезон 2022 във Формула 1 продължава с пълна сила с
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Гран При на Нидерландия, нова груба грешка във Ферари, Хамилтън в топ 3

Сезон 2022 във Формула 1 продължава с цялостна мощ с днешната конкуренция за Гран При на Нидерландия. 

За втора поредна година Макс Верстапен ще започва от полпозишъна на „ Зандвоорт “, като международният първенец ще търси втори следващ триумф в домашния си старт. 

За задачата той ще би трябвало да удържи зад себе си двамата водачи на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц, които ще започват втори и трети. 

Верстапен съумя да започва по отличен метод, с цел да затвърди задатъка си отпред. Двата болида на Ферари също останаха на подиумни позиции. В първата обиколка Кевин Магнусен се удари, само че съумя да се върне на трасето. 

В седмата обиколка Шарл Льоклер съумя да запише най-бързата обиколка от началото на надпреварата. В 14-а обиколка започнаха и първите прекъсвания в бокса за водачите. Само обиколка по-късно Карлос Сайнц беше занимателен брутално в бокса, защото механиците още веднъж не съумяха да се провеждат добре. 

След този гаф Верстапен остана да се бори само с Льоклер, който обаче направи майсторски пит стоп в 18-а обиколка. 

Постепенно Люис Хамилтън стартира да наваксва изоставането до топ 3 и Серхио Перес. В 36-а обиколка британецът стартира да притиска Перес, а обиколка по-късно взе и позицията, с цел да застане на подиума. В 39-а обиколка и Джордж Ръсел съумя да мине около страдащия Перес. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР