Сезон 2022 в WTA Тура определено ще се помни дълго.

...
Сезон 2022 в WTA Тура определено ще се помни дълго.
Коментари Харесай

„Гангстер на корта, ангел извън него“ – най-паметните цитати от WTA Тура за 2022


Сезон 2022 в WTA Тура несъмнено ще се помни дълго. Ига Швьонтек откри доминация, каквато рядко се вижда през последните години, а Серина Уилямс приключи своята дълга и славна кариера. Това обаче надалеч не бе всичко. В доста случаи звездите на женския тенис демонстрираха разсъдък, комизъм и страсти, а от време на време и всичко едновременно. Предлагаме ви най-паметните цитати от женския Тур за 2022 година

„ Никой няма да произнесе името ми вярно. Ще бъде доста жалко “ – Айла Томлянович на въпроса дали съгласно нея ще влезе в телевизионните викторини като последната тенисистка, победила Серина Уилямс.

„ Това съм аз, не мога да укривам същността си. Ако някои хора ме възприемат като кралица на драмата – по този начин да бъде “ – Ализе Корне след четвъртия кръг на Australian Open и достигането до първия си четвъртфинал на Големия шлем.

„ Вероятно ще бъдат доста горди (просълзява се). Нали искахте страсти (смее се). Задържах ги прекомерно дълго “ – Елена Рибакина на въпроса по какъв начин съгласно нея ще реагират родителите ѝ на извоюваната от нея купа на Уимбълдън.

„ Откакто завоювах US Open през 1999 година се усещам по този начин, като че ли имам голяма цел на гърба си. Тя си остана там през цялата ми кариера, тъй като завоювах първата си „ мейджър “ купа много малда. Сега обаче е друго. Чувствам се по този начин, като че ли към този момент съм спечелила “ – Серина Уилямс преди US Open, който бе последняит шампионат в кариерата ѝ.

„ През тази година усещах, че историята ми е достигнала края си и че пристигна времето на младото потомство. Дадох всичко от себе си на тениса. Приносът ми явно не беше като на Серина, само че в моя дребен свят се раздадох на 100 % и в този момент историята ми завършва “ – Андреа Петкович след последния си мач на US Open.

„ След финала се почувствах по-сигурна от всеки път в решението си. Нищо, претърпяно на корта по-късно, нямаше да е толкоз хубаво “ – Ашли Барти на въпроса по какъв начин купата от Australian Open е повлияла на решението ѝ да приключи кариерата си.

„ Вече знаете, че обичам да рева, тъй че плаках много време. Определено бях доста объркана. В същото време бях тъжна, тъй като съгласно мен тя е приключен състезател от физическа, психическа и техническа позиция. Винаги съм се възхищавала на Аш и към момента е по този начин “ – Ига Швьонтек разкри по какъв начин е реагирала на новината за отдръпването на Ашли Барти.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР