Сезон 2022-ра се превръща в истински кошмар за Матео Беретини,

...
Сезон 2022-ра се превръща в истински кошмар за Матео Беретини,
Коментари Харесай

Трета поредна загуба: Беретини отново отпадна от играч извън топ 50 и продължи пропадането си

Сезон 2022-ра се трансформира в същински призрачен сън за Матео Беретини, който не стопира да натрупа провали в сметката си и стигна до такава степен, че през предходната седмица се включи в конкуренция от Чаланджър Тура, само че даже и там не можа да стигне по-напред от четвъртфиналната фаза. Днес пък някогашният финалист от Уимбълдън трябваше да преглътне третата си поредна загуба, като тя още веднъж пристигна от играч отвън топ 50 на международната класация 6:7(8) 6:7(5).

Италианецът не загуби нито един път личното си подаване, само че се показа доста едва на ретур, а също така бе надигран в голяма част от по-дългите разигравания и в последна сметка справедливо отпадна. Самата изненада беше реализирана от локалния представител Макензи Макдоналд, като по този начин американецът прибави нов първокласен скалп към сбирката си, в която проличава триумф над Рафаел Надал от тазгодишния Аустрелиън Оупън. Така международният номер 55 се класира за третия кръг, където го чака конфликт с един всред французина Куентен Алис или първенец от Акапулко - Алекс Де Минор.

Откриващият сет мина напълно под превъзходството на сервиращите и не видяхме нито една точка за пробив в него. Фаворитът си служеше чудесно с вездесъщия си начален удар и получаваше голям брой комфортни топки, които да приключи с лекост наоколо до тето, единствено че нямаше никакъв триумф, когато неговият противник го принуди да стои компактно на главната линия и закономерно се стигна до тайбрек.

Там още веднъж нещата вървяха точка за точка, но скоро американецът се откъсна напред и се снабди с два сетбола. Тогава някогашният номер 6 най-сетне се приближи до оптималното си ниво на игра и скоро самичък разполагаше с точка за спечелването на частта, но очевидно скорошните неуспехи оказаха въздействие върху душeвността на Матео и той съобщи сета с три следващи непредизвикани неточности.

Макдоналд усети, че психическото преимущество е напълно на неговата страна и имаше два поредни брейкбола в самото начало на втория сет, само че римлянинът устоя на натиска и се регистрира с превъзходни прояви наоколо до мрежата. Изведнъж 19-ият подложен превключи на напълно нова предавка и стартира да санкционира всяко едно по-късо отиграване на локалния любим, което го изведе до редица шансове да изравни общия резултат, единствено че новобранецът продължаваше да работи безгрешно напрегнат и докара нещата до нов тайбрек, където още веднъж сподели по-здрави нерви и затвори дуела в своя изгода.

Havin` himself a year
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР