Сезон 2022 не се развива по желания начин за най-добрия

...
Сезон 2022 не се развива по желания начин за най-добрия
Коментари Харесай

Ранглисти: Григор Димитров запазва позиции в топ 25 на света

Сезон 2022 не се развива по стремежи метод за най-хубавия български тенисист Григор Димитров досега. След като позволи проваляне още във втория кръг на Australian Open, някогашният международен номер три планираше да направи своето завръщане в Тура на американска земя, а точно в Далас, но COVID-19 осуети желанията му. Димитров даде позитивна проба за вируса дни преди началото на конкуренцията в щата Тексак, което го лиши от опция да се включи в събитието.

С обновяването на международната класация през днешния ден Григор Димитров резервира своята 25-а позиция. Българинът от тази седмица е " обкръжен " от Марин Чилич - заемащ 24-ото място, и Джон Иснър, който все още е номер 26. През този месец любимецът на страната ни ще има по никакъв начин леката задача да отбрани представянето си в Акапулко през предходната година, когато доближи до 1/4-финалите на събитието, тъй като в противоположен случай за Григор ще последва спад в класирането.

Следващият шампионат, за който Димитров е декларирал присъединяване, е този от категория АТР 500 в Акапулко - Abierto Mexicano de Tennis, който ще се състои от 21 до 26 февруари. Съществува опция Григор да се изяви даже по-рано на корта, тъй като уредниците на конкуренцията в Делрей Бийч обмислят да дават уайлдкард на българина, стига той да е възобновен и подготвен да взе участие в събитието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР