Сезон 2022/23 приключи и ЦСКА остана в подножието на върха

...
Сезон 2022/23 приключи и ЦСКА остана в подножието на върха
Коментари Харесай

ЦСКА доказа, че е Отборът на народа! А други, обладани от мафията, ще си носят кръста и срама завинаги...

Сезон 2022/23 завърши и ЦСКА остана в подножието на върха с цели 84 точки в актива си. Титлата отпътува към Разград, където Лудогорец събра точка повече. Вчера се изигра Вечното дерби сред " сини " и " червени ", в което Левски беше тотално надигран от момчетата на Саша Илич и ЦСКА справедливо завоюва с 2:0.

ЦСКА завърши сезона с достолепие и чест. Феновете на отбора си потеглиха с гордо вдигнати глави след дуела и изпратиха своите любимци с бурни овации. " Армейците " имаха паметен сезон, който приключи с безапелационна победа над Левски, а за какво и по какъв начин изгубиха купата ще засегна малко по-късно. Първо да се върнем към Вечното дерби...
 Снимка 621456
Източник:

Схемата на ЦСКА

Не знам дали поради многото травми, само че Саша Илич смени схемата и тимът изглеждаше много офанзивно надъхан. ЦСКА стартира в система 4-1-4-1. Бусато - Турицов, Махмутович, Християн Петров, Вион - Амос Юга - Хайнц, Марселино, Шопов, Шагоян - Назон. " Армейците " даже не съумяха да си запълнят групата за дуела, като в нея попаднаха Евтимов, Жеферсон, Асен Дончев, Галин Минков, Бамба, Бисмарк Чарлс и Радослав Живков.
 Снимка 621608
Източник:

Заради травми и санкции в този мач ЦСКА не можеше да разчита на Юрген Матей, Мено Кох, Маурисио Гарсес, Джонатан Линдсет, Брадли де Нойер и Браян Морено. Половин дузина съществени футболисти.
 Снимка 621613
Източник:

С тази скица Илич беше наситил халфовата линия и " алените " обезвредиха безупречно зоната, в която Левски може би е най-силен. Четворката там беше изнесена много високо, а зад тила си имаше един безукорен Юга, който за мен е играчът на мача, само че и за това малко по-късно.

Как се показаха " алените " футболисти

Густаво Бусато
 Снимка 603829
Източник:

Бразилският вратар изпраща може би най-силния си сезон с екипа на ЦСКА. Вчера още веднъж беше на чудесно равнище. Трябваше да се намесва единствено един път, към края на дуела, когато Марин Петков стреля с глава. През останалото време обаче участваше интензивно при разиграването на топката в отбрана, раздаваше хубави пасове напред и показва забележително самочувствие с кълбото в крайници.

Защита
 Снимка 621443
Източник:

Цялата защитна линия на ЦСКА заслужава отлична оценка. Блестящи! Махмутович и Християн Петров безусловно не дадоха на Рикардиньо да пипне топката, а на бековете - Турицов и Вион, както постоянно, оставиха сърцата си. Само Турицов си знае по какъв начин е преодолял пропуща от дузпа в предния мач, само че заслужава единствено положителни думи за играта си през вчерашния ден. Колкото и пъти Уелтън да опитваше да пробие през зоната му, толкоз пъти и се сблъскваше с капитана на ЦСКА, който изглеждаше като Китайската стена за бразилското " синьо " крило. Махмутович затвърди доста положителните усещания за себе си напоследък, а Християн може би е откритието на сезона за " алените ".

Амос Юга
 Снимка 621623
Източник:

За мен Юга е играчът на мача! Може би единствено Хайнц може да претендира повече за наградата, само че откакто изгледах дуела и повторно - изрично поставям Юга. Брутален... беше безусловно на всички места. Компенсираше неточности и на бранителите, и на централните халфове, подсигуряваше всяка зона по терена, спря десетки " сини " офанзиви още през първото полувреме, печелеше всяка борба в центъра, беше безусловно праволинеен и не спря до последния съдийски сигнал. Това изрично е мястото на Юга, като опорен полузащитник, а като че ли играе и по-добре, когато е самичък в тази зона. Той се усещаше като безспорен стопанин там.

Халфова линия
 Снимка 621619
Източник:

Както към този момент означих, ЦСКА абсолютно завоюва центъра, а това се дължеше и на останалите, които бяха пред Юга. Марселино и Шопов бяха в ролята на вътрешни халфове, Шагоян отляво и Хайнц вдясно. В тази зона " армейците " правеха каквото си желаят. Силен мач от всички. Шопов не се стопира да пораства с всеки идващ мач, Марселино още веднъж беше познатото моторче, а Шагоян отново загатна за качествата си, които нямаше опция да разгърне в по-голямата част от сезона. И стигаме до Хайнц. Този норвежец е същинско благосъстояние за ЦСКА. Един от най-класните футболисти в цялото състезание. Поради една или друга причина, Саша Илич постоянно сменя позицията му, само че където и да го постави - той е най-опасният състезател в " алено ". Централен халф, десен халф, ляв халф, крило, нападател... няма проблем. Забелязвам от ден на ден, че този футболист стартира да се усеща част от " армейското " семейство и таман навлезе във върхова форма, сезонът свърши. Това е казусът на прехвърлянията през зимата и това са рисковете, които крият те от време на време. Първенствата постоянно са в друг формат, футболистите са подготвяни за различен вид график и така нататък Поради тази причина и той постоянно не успяваше да издържи физически до края на дуелите, само че си е класа отвред.
 Снимка 621416
Източник:

Нападение
 Снимка 621616
Източник:

Дюкенс Назон стартира на върха на офанзивата. Не изцяло възобновен от контузия и не в оптимална кондиция, само че и той даде всичко от себе си, бореше се, пресираше, а и по този метод означи втория гол в дуела.

Съперникът
 Снимка 621625
Източник:

Дори не знам от кое място да стартира. Левски явно излезе без въодушевление в този мач и за мен обяснението е единствено едно - футболистите се усещаха предадени. Предадени от своя треньор и от управлението на клуба. В очите на " сините " нямаше никаква страст, никаква плам, никаква пристрастеност - изпразнени от вътрешната страна. Нищо общо с предходните мачове.
 Снимка 621617
Източник:

Интервюто на Шопов след мача споделя доста, играчът на ЦСКА съобщи, че футболисти от противника са му признали, че те са желали да играят против Лудогорец и са се чувствали необичайно след всичките рокади на Топузаков за дуела в Разград.
 Снимка 621627
Източник:

На футболистите на Левски им беше отнето правото да се борят за третото място. Тук оставяме настрани фенските пристрастия. Борил си се цялостен сезон, открива ти се действителна опция да атакуваш третото място и директна квота за Европа, а някой с лека ръка затри труда на играчите и на предходния треньор Станимир Стоилов.
 Снимка 621626
Източник:

Топузаков излиза след мача и изяснява някакви небивалици. Футболистите му не можели да устоят три мача. Ама за какво три? Те можеше и да са единствено два - биеш последователно Разград, ЦСКА и си трети. Обаче Топчо избра да хвърли пробния си тим в Разград и с това обрече " сините " на крах.
 Снимка 621415
Източник:

Най-важният му мач бил баражът. Дори и по този начин да е. Да приемем, че е решил, че не може да бие и Лудогорец, и ЦСКА, само че отново няма логичност. При такива условия би трябвало да запазиш главните си играчи да почиват сред трите мача. А не да пуснеш в първия мач децата и запасите, а в последните два, които са през 3 дни - титулярите. Топчо, не ядем доматите с колците. Както се споделяше в един известен български филм - " И ние пушим цигари " Кент ", и ние ядем бонбонки " Тик-так ".

Това е голямо леке за " синия " клуб и аз съм 1000% сигурен, че Станимир Стоилов в никакъв случай нямаше да допусне това, но в никакъв случай! Играчите на Левски се почувстваха употребявани. Иначе почит за играта на всички в синьо, които се бориха в Разград. Факт е, че дадоха всичко от себе си. Но те се почувстваха използвани, излъгани, усетиха че са вкарани в игра, която не им е по усета. Усетиха, че се подиграха с тях и ги захвърлиха на кучетата. Играчите знаят, че Мъри нямаше да го допусне. Двубоите щяха да си се играят и щеше да има някакъв феърплей, а пък дано по-добрият победи. Приказките на Топузаков са просто думи за наивници. Толкова за " моралния " клуб от Сухата река. Дори няма да разясня и насладата на последователите им след мача - това е най-голямата подлост, която ще оттеква във вечността.

Дори няма да разясня това, че Лудогорец игра другарски мач и с Локомотив (Пловдив), няма да разясня стотиците бърка и скандални назначения на съдиите. И до момента в който едните се борят с последни сили, с последните оживели, с всичко налично... то Лудогорец минава като на церемониал през много терени в България. 

Феновете на ЦСКА и краят на сезона
 Снимка 621610
Източник:

След края на мача измежду почитателите на " алените " цареше такова въодушевление - хем удовлетворение от положителната игра и успеха над безконечния противник, хем горест и болежка, че за следващ път фалшът, мафията и грозното лице на футбола в България тържествуваха. Никой обаче не беше навел глава. Нито измежду почитателите, нито измежду футболистите.
 Снимка 621612
Източник:

Нямаше обиди, нямаше упреци, нямаше късане на ризи. Имаше единствено сълзи, болежка и овации за " алените " герои, които се бориха до финален мирис и сами против всички. Имаше вяра, имаше горделивост!
 Снимка 621450
Източник:

В този финален епизод от сезон 2022/23 - ЦСКА потвърди, че е Отборът на народа. А другите, които се сношиха и бяха обладани от мафията, те ще си носят кръста вечно. Срамът и покварата си остават за тях. А за ЦСКА остава възприятието на горделивост, чест, морал и ярко " алено " бъдеще!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР