Северозападният район на страната ни води негативната класация в ЕС

...
Северозападният район на страната ни води негативната класация в ЕС
Коментари Харесай

Български район е лидер в ЕС по бездействащи младежи

Северозападният регион на страната ни води отрицателната ранглиста в Европейски Съюз с най-голям % младежи на възраст 18-24 година, които през предходната година нито са работили, нито са учили - 46,5 на 100, при междинен индикатор за Европейски Съюз - 15%. Това регистрира разбор на Евростат, представен от Българска телеграфна агенция.

По данни на Национален статистически институт през 2016 година безработните младежи в страната в тази възрастова категория са били близо 28 000, което значи че в Северозападния район неработещите и неучещи млади българи са били към 13 000. Общо Северозападният район на страната наброява към 760 000 души, а младежите на възраст 18-24 година в него са били почти 45 000, по данни на националната статистика.

По тематиката за безработицата измежду младежите Евростат класира и останалите райони в Европейски Съюз с отрицателни индикатори: френска Гвиана /44,7/, италианският Сицилия /41,4/ и двата гръцки района Стереа Елада /39,6/ и Пелопонес /36,5/.

Една от тематиките, върху които Евростат подчертава във връзка седмицата на районите, е продължителността на живота в страните на Европейски Съюз: първите 5 позиции са за трите испански района Мадрид, Кастилия и Навара, френския Иле и италианския Тренто с по 84 години дълготрайност на живота при междинен индикатор за Европейски Съюз - 80,6 години.

Регионите с най-голям % висшисти са напълно окупирани от Англия - пет района в Лондон събират сред 70 и 85 % хора с висше обучение при междинен индикатор за Европейски Съюз 40 на 100.

Регионите в Европейски Съюз, които имат най-голям дял на хора с частна процедура и независима претовареност са регистрирани напълно в Гърция - пет района с индикатор от 37 до 41 % при приблизително за Европейски Съюз - 14 на 100.

Най-много употребяват Интернет жителите на Люксембург, Източен и Западен Лондон, Утрехт /Холандия/ и Копенхаген / Дания / - към 97 % при междинен индикатор за Европейски Съюз - 79 %.

Данните Евростат разгласи във връзка почналата Европейска седмица на районите, която ще продължи до 12 октомври.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР