Североизточното държавно предприятие в Шумен е обявило обществена поръчка с

...
Североизточното държавно предприятие в Шумен е обявило обществена поръчка с
Коментари Харесай

Горското в Шумен купува 92 автомобила за 4 милиона лева

Североизточното държавно дружество в Шумен е оповестило социална поръчка с планирана стойност 3 928 000 лева без Данък добавена стойност за закупуване на 92 автомобила. Доставката им следва да се извърши при изискванията на четиригодишен финансов лизинг, заяви " Сега ".

Поръчката е разграничена на три обособени позиции. Първата е за покупка на 4 нови еднотипни автомобила с висока проходимост, задвижване 4х4. От техническите спецификации излиза наяве, че колите би трябвало да са шестместни, а моторът им да е не по-малък от четирицилиндров с работен размер мин. 2500 см.куб. и мощ до 115kW. Автомобилът не може да е по-скъп от 46 000 лева, като оптималната сума за четирите коли от този модел е 184 000 лева без Данък добавена стойност.

Втората обособена позиция е за доставка на 16 нови четириместни коли с намерено товарно поделение. И този автомобил следва да е високо пристъпен 4x4, като условията за мощ и размер на мотора са същите.

Предвидената сума обаче е по-голяма - до 63 000 лева за една кола и и до 1 008 000 лева за всичките 16.

Най-много коли - 72 бр., ще бъдат купени с третата обособена позиция. Те могат да бъдат и триместни с две или три порти. Задвижването им също би трябвало да бъде 4х4, само че моторът им ще е с по-малък работен размер до. 2000 см.куб. Мощността пък следва да е до 75kW. За тях Североизточното държавно дружество желае да заплати до 38 000 лева броя или до 2 736 000 лева за всичките.

Максималният период, който спечелилият поръчката претендент има да достави всички коли, е една година.

По време на ръководството на ГЕРБ горското в Шумен стана обект на няколко абсурда. Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) стартира инспекция за спор на ползи след следствие на " Сега ", от което излиза наяве, че някогашният ръководител на управителния съвет на Североизточно държавно дружество в Шумен Бейзат Яхя е дал огромен паричен заем на компания, която завоюва търг за продажба на вкусен парцел на териториалното отделение на горското - ловно стопанство " Паламара ". След края на мандата на държавното управление на ГЕРБ служебният кабинет направи промени в управлението на СИДП - Шумен. Към сегашния миг шеф е Ради Иванов, а в управителния съвет са още Веселин Пенчев и Ралица Тихомирова.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР