Североамериканското подразделение на Ford разпространи любопитно подробности за мащабна инициатива, провела се

...
Североамериканското подразделение на Ford
разпространи любопитно подробности за
мащабна инициатива, провела се
Коментари Харесай

Системата за автономно управление BlueCruise на Ford идва още през тази година

Североамериканското поделение на Ford разпространи любопитно детайлности за мащабна самодейност, провела се на територията на Съединени американски щати и Канада, наречена Mother of All Road Trips. Основната задача на програмата е била да се изпитат и докажат в действителни условия качествата на системата за самостоятелно ръководство BlueCruise на автомобилния производител, която дава възможност на лидера да остави управлението на автомобила в ръцете на бордовата система, само че с изискването да продължи да следи пътната обстановка.

В самодейността Mother of All Road Trips, която се явява последващата на повече от 500 000 мили тестова стратегия от страна на Ford, са участвали пет представителя на изцяло новото потомство Ford F-150 и пет на изцяло електрическия , с които са били изминати 110 000 благи за инспекция на качествата на сситемата BlueCruise.

BlueCruise системата за самостоятелно управление обещава да предложи на водачите допълнително успокоение при движение по повече от 100 000 благи подробно картографирани пътни артерии в Северна Америка. Нейното действие се базира на данни на няколко интегрирани камери и радари, както и на работата на адаптивният круз-контрол с функционалности за следване на трафика Stop-and-Go, позициониране на транспортното средство в средата на пътното платно, разпознаване на пътните знаци и други.

Системата BlueCruise на Ford ще бъде налична като спомагателна функционалност за бордовите системи на F-150 и Mustang Mach-E, които разполагат с Ford Co-Pilot360™ Active 2.0 Prep Package.



Новата функционалност, която ще бъде достъпна като в допълнение оборудване срещу 600 щатски $ с обслужване за 3 години, ще може да бъде добавена с обновление по въздуха (over-the-air) през втората половина на тази година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР