Северното Черноморие е морски театър на войната. Използването на дронове

...
Северното Черноморие е морски театър на войната. Използването на дронове
Коментари Харесай

Запрянов: Не можем да говорим за черноморска сигурност, докато руската агресия продължава

Северното Черноморие е морски спектакъл на войната. Използването на дронове е принудило съветския флот да се изтегли. Не можем да приказваме за черноморска сигурност, до момента в който съветската експанзия продължава. Морските мини от време на време се освобождават и съставляват заплаха за корабоплаването. Това сподели служебният министър на защитата Атанас Запрянов на Втората Черноморска конференция за сигурност в границите на Международната Кримска платформа, която се организира в Централния боен клуб в София.

Конференцията се провежда взаимно от министерствата на външните работи и на защитата на Република България и министерствата на външните работи и на защитата на Украйна, в партньорство с Центъра за отбранителни тактики (Украйна)..

Турският парламент е утвърдил меморандума за основаване на Противоминна военноморска група в Черно море (МСМ Black Sea), заяви Запрянов.

По думите на Запрянов утвърждението значи, че морската група за битка с мини сред България и Румъния има зелена светлина и България може да стартира да реализира на практика осъществяването на това съглашение.

Министърът сподели още, че Турция се е нуждаела от ратификация, като до момента България е правила единствено предварителна съгласуваност, само че към този момент може да стартира военно обмисляне.

" Както знаете в съглашението са планувани по две активации ", сподели още Запрянов. Целта е със взаимните старания на трите страни да не се позволява да се получат трагични обстановки или появяването на мини, уточни министърът и добави, че това съглашение ще има удобно влияние, както върху корабоплаването, по този начин и върху туризма.

Източници: Нова тв, Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР