Севернокорейският върховен лидер Ким Чен-ун нареди на военните в страната

...
Севернокорейският върховен лидер Ким Чен-ун нареди на военните в страната
Коментари Харесай

Ким Чен-ун хвърли армията срещу COVID-19

Севернокорейският висш водач Ким Чен-ун подреди на военните в страната да обезпечат " незабавното стабилизиране " на доставките на медикаменти COVID-19 на фона на битката на Пхенян с първата зараза от вируса, заяви в понеделник държавната осведомителна организация КЦНА.

Северна Корея заяви в понеделник за нови осем смъртни случая и за още 392 920 инфектирани.

Ким Чен-ун също по този начин означи, че националните аптеки не са оборудвани с подобаващи уреди за предпазване на медикаментите, а наред с това продавачите не са снабдени с уместно санитарно облекло за битка с възходящата зараза.
 Северна Корея записва още 296 180 със признаци и 15 умряли с ковид
Северна Корея записва още 296 180 със признаци и 15 умряли с ковид

Страната публично разгласи първо огнище

Южнокорейският президент Юн Сук-йол съобщи пред Националното заседание на страната, че Сеул ще направи всичко допустимо, с цел да помогне на Пхенян в битката с възходящата зараза от COVID-19.

" Не би трябвало да се въздържаме от даване на нужната помощ на севернокорейския народ, който е изложен на опасността от ковид (...) Ако севернокорейските управляващи одобряват , няма да спестим никаква нужна поддръжка, като да вземем за пример медикаменти, в това число ваксини COVID-19, здравно съоръжение и медицински личен състав ", акцентира Юн.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР