Севернокорейският външен министър И Йон-хо е бил сменен, съобщи днес

...
Севернокорейският външен министър И Йон-хо е бил сменен, съобщи днес
Коментари Харесай

Ким Чен-ун смени външния министър на Северна Корея

Севернокорейският външен министър И Йон-хо е бил заменен, заяви през днешния ден сеулският уебсайт " Ен Кей нюз ", представен от Ройтерс.

Не се показва кой ще размени И, само че се чака Пхенян да разгласи името на приемника му към четвъртък, се твърди в материала, в който са представени неназовани източници.

Южнокорейското министерство на обединяването, което се занимава с въпросите, свързани със Северна Корея, е заявявало преди, че всевъзможни промени в статута на И би трябвало да се преценят внимателно.

Роден през 1956 година, И е наследник на И Мьон-дже, някогашен заместник-директор на Организационния отдел, горист орган към ръководещата Корейска трудова партия, който се занимава с назначенията на управнически позиции в страната, съгласно южнокорейското министерство на обединяването.

Баща му е бил и редактор в Корейската централна телеграфна организация, държавната медия, която разгласява пропагандните изказвания на Пхенян.

Владеещ свободно британски и ученик на влиятелния Университет за непознати езици в Пхенян, през годините И заемаше редица високопоставени постове, свързани с връзките със Запада, напомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

От 2003 до 2007 година той беше дипломат на Северна Корея в Лондон и беше и заместник-външен министър, представляващ Пхенян на шестстранните договаряния за севернокорейската нуклеарна стратегия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР