Севернокорейският външен министър И Йон-хо е бил сменен, съобщи сеулският

...
Севернокорейският външен министър И Йон-хо е бил сменен, съобщи сеулският
Коментари Харесай

Сменен е външният министър на Северна Корея

Севернокорейският външен министър И Йон-хо е бил заменен, заяви сеулският уебсайт "Ен Кей нюз ", представен от Българска телеграфна агенция.

Не се показва кой ще размени И, само че Пхенян се чака да разгласи името на приемника му някъде към четвъртък, се твърди в материала, в който са представени неназовани източници.

Южнокорейското министерство на обединяването, което се занимава с въпросите, свързани със Северна Корея, е заявявало преди, че всевъзможни промени в статута на И би трябвало да се преценят внимателно.

Роден през 1956 година, И е наследник на И Мьон-дже, някогашен заместник-директор на Организационния отдел, горист орган към ръководещата Корейска трудова партия, който се занимава с назначенията на управнически позиции в страната, съгласно южнокорейското министерство на обединяването. Баща му е бил и редактор в Корейската централна телеграфна организация, държавната медия, която разгласява пропагандните изказвания на Пхенян.

Владеещ свободно британски и ученик на влиятелния Университет за непознати езици в Пхенян, през годините И заемаше редица високопоставени постове, свързани с връзките със Запада, напомня Ройтерс. От 2003 до 2007 година той беше дипломат на Северна Корея в Лондон и беше и заместник-външен министър, представляващ Пхенян на шестстранните договаряния за севернокорейската нуклеарна стратегия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР