Севернокорейският управник Ким Чен Ун си присъди ново звание и

...
Севернокорейският управник Ким Чен Ун си присъди ново звание и
Коментари Харесай

Ким Чен Ун вече е Върховен представител на целия корейски народ

Севернокорейският властник Ким Чен Ун си присъди ново звание и то евентуално ще провокира смут в Сеул: държавните медии в КНДР назовават Ким "Върховен представител на целия корейски народ ", предадоха ДПА.

Новото звание за пръв път беше видяно преди няколко дни в известията за новоизбрания състав на Върховното национално заседание - севернокорейския парламент.

"Претенцията да бъде водачът на всички корейци е в благозвучие с дълготрайната цел на Ким Чен Ун да сплоти Корейския полуостров под свое управление ", написа специалистът по Северна Корея от Виенския университет Рюдигер Франк в "38 Север " (38 North), новинарски уебсайт на Американско-корейския институт.

Макар от държавното управление в Сеул към момента да няма публична реакция, южнокорейски анализатори подозират, че новото звание на Ким може да послужи и за още по-голяма консолидация на позицията му.

Засега Пхенян избягваше да претендира намерено за водачество на целия Корейски полуостров. "Затова новото звание е разкъсване с предишното и е намерено предизвикателство към ролята на Южна Корея и президента й ", написа Франк.

Миналата година Ким и южнокорейският президент Мун Дже Ин се срещнаха три пъти. На първата среща през април те се споразумяха да отстранен нуклеарните оръжия на Корейския полуостров. Макар че общата декларация остави отворен въпроса за съответните ограничения за реализиране на нуклеарното разоръжаване, срещата направи доста за възстановяване на междукорейските връзки, отбелязва ДПА.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР