Севернокорейският шпионски сателит, който падна в морето през май не

...
Севернокорейският шпионски сателит, който падна в морето през май не
Коментари Харесай

Южна Корея: Сателитът на Северна Корея няма военен принос

Севернокорейският шпионски спътник, който падна в морето през май не е имал значима военна приложимост като разследващ сателит . Това оповестиха южнокорейските военни през днешния ден, откакто са извадили останките, оповестява " Ройтерс ".

От Южна Корея също така откриха елементи от ракетата, употребена при несполучливото изстрелване.

" След обстоен разбор на главните елементи от галактическата ракета-носител и спътника на Северна Корея, които бяха открити, южнокорейски и американски специалисти решиха, че те въобще не са били потребни като разследващ сателит ", се споделя в изказване на военните.

Според южнокорейски специалисти разграничителната дарба и опцията на спътника за следене на цели не са подобаващи за военна приложимост.

Работата по намирането на отломките стартират незабавно след рухването им край западното крайбрежие на Южна Корея на 31 май. В напъните участваха самолети, флота и дълбоководни водолази.

Това е първият път, когато Южна Корея е намерила спътник, изстрелян от Севера, споделиха южнокорейски военни специалисти.

Припомняме, че на 31 май Северна Корея за пръв път опита да изстреля спътник. Опитът е несполучлив. След това страната разгласи неуспеха, само че даде обещание скоро да успее да изпрати спътник в орбита.
 Северна Корея не се отхвърля от шпионския спътник - прави нов опит за изстрелване
Северна Корея не се отхвърля от шпионския спътник - прави нов опит за изстрелване " скоро "

След неуспеха на първия опит
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР