Севернокорейският проблем е най-неотложното предизвикателство пред международната сигурност и стабилност.

...
Севернокорейският проблем е най-неотложното предизвикателство пред международната сигурност и стабилност.
Коментари Харесай

Кисинджър: Озъптяването на Пхенян е задача №1 пред международната общност


Севернокорейският проблем е " най-неотложното " предизвикателство пред интернационалната сигурност и непоклатимост. Признаването на нуклеарния статут на КНДР ще докара до разрушаването на режима на неразпространение. В тази обстановка Южна Корея и Япония също ще изискат да основат лично нуклеарно оръжие. Официалното признание на правото на Пхенян да има сходно оръжие ще докара и до намаляването на американските благоприятни условия за сдържането на другите страни, които желаят да създават оръжие за всеобщо заличаване.

Това споделя именитият посланик на Съединени американски щати Хенри Кисинджър в своя тирада пред Сената, съобщи БГНЕС, базирайки се на Defense News и РИА " Новости ". Според някогашния консултант по националната сигурност (1969-1975) и държавен секретар на Съединени американски щати (1973–1977) в администрациите на президентите Ричард Никсън и Джералд Форд безядрен Корейски полуостров е фундаментална задача на международната общественост. Съединени американски щати би трябвало да се въздържат от едностранни дейности във връзка с КНДР.

" Изкушението да се контролира севернокорейския проблем благодарение на превантивна офанзива е огромно. Но аз бих посъветвал американската администрация да не стартират едностранна война наоколо до границите на Китай и Русия. При това забележителна част от международната общественост няма да ни поддържа ", споделя още Кисинджър. Според думите му Съединени американски щати би трябвало да се снабдят с поддръжката на Китай при оказването на напън върху КНДР, с цел да се откаже от създаването на нуклеарно оръжие. Руско-китайската самодейност, предвиждаща мораториум върху нуклеарните тествания и ракетните проби в КНДР в подмяна на прекратяването на ученията в района с присъединяване на Съединени американски щати, може да докара до разрушаването на военните съюзи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР