Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че страната няма да се

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че страната няма да се
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: Ще унищожим враговете, ако използват сила срещу нас

Севернокорейският водач Ким Чен-ун съобщи, че страната няма да се поколебае да употребява цялата си военна мощност, с цел да унищожи враговете, в случай че някой от тях употребява мощ против нея , оповестиха държавни медии, представени от Ройтерс.

Ким направи мненията по време на посещаване в Министерството на защитата през вчерашния ден, във връзка годишнината от основаването на севернокорейската войска. Той прикани бойците да отстояват идеологията на ръководещата Корейска трудова партия и да пазят страната с цената на живота си, заяви осведомителна организация КЦТА.

" Ако враговете се опитат да употребяват мощ против нашата страна, ние ще вземем смелото решение да променим историята и без съмнение ще използваме цялата си свръхсила, с цел да ги унищожим " , цитира думите му севернокорейската медия.

Ким още веднъж повтори клетвата си в никакъв случай да не води разговор или договаряния с Южна Корея, която съгласно него е " зложелател номер 1 " на страната му, и съобщи, че политиката на мощна военна подготвеност е единственият метод да се обезпечи мир и сигурност за Северна Корея .

На огромна среща на ръководещата партия в края на 2023 година Ким съобщи, че мирното обединяване е невероятно и страната му прави смяна в политиката си във връзка с Юга, което е сериозна смяна в връзките ѝ със Сеул, напомня Ройтерс.

В публикацията на КЦТА се споделя, че Ким е направил визитата в министерството на защитата дружно със своята " уважавана щерка ", което значи, че е бил съпроводен от щерка си Джу-е, която съгласно анализаторите се чака да играе възможна бъдеща роля в управлението на страната.

Северна Корея отбелязва основаването на своята войска на 8 февруари, а предходната година организира огромен боен церемониал в среднощ, на който сподели най-големите си междуконтинентални балистични ракети. Държавните медии не загатват за сходно огромно събитие тази година, само че оповестяват, че в Министерството на защитата е имало церемониал на почетния часовой за Ким и че той е участвал на прием с военни командири и бойци по случай годишнината, отбелязва Ройтерс.

Видеото е архивно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР