Севернокорейският лидер Ким Чен Ун седмица няколко големи оръжейни фабрики,

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун седмица няколко големи оръжейни фабрики,
Коментари Харесай

Ким Чен Ун инспектира фабрики за оръжия

Севернокорейският водач Ким Чен Ун седмица няколко огромни оръжейни заводи, в това число уреди за произвеждане на мотори за стратегически крилати ракети. Той прикани за увеличение на производството на оръжия, оповестиха държавните медии.

Тридневната ревизия на заводите се организира по-малко от две седмици, откакто Ким участва на огромен боен церемониал с съветски и китайски публични лица. На парада бяха демонстрирани най-новите оръжия на Северна Корея, в това число междуконтинентални балистични ракети и шпионски дронове.

Ким посети цех за произвеждане на мотори за въоръжени безпилотни летателни апарати, както и индустриални линии за снаряди за свръхголямокалибрени многоцелеви ракетни установки и транспортно-електронни пускови установки, заяви Корейската централна осведомителна организация.

По време на визитата в завода за мотори Ким прикани за " непрекъснато повишение на продуктивността и надеждността на мотора " и " бързо разширение на индустриалния му потенциал ", оповестиха от KCNA.

Ким също по този начин посочи модернизацията на стрелковото оръжие като " най-важния и незабавен въпрос при подготовката за война... в сходство с променения аспект на войната ", заяви организацията.

Инспекциите се организират в миг, когато Южна Корея и Съединените щати се приготвят за огромни взаимни военни учения по-късно този месец.

Северна Корея преглежда сходни учения като подготовки за инвазия и неведнъж е предупреждавала, че ще предприеме " съкрушителни " дейности в отговор.

Миналия месец Пхенян организира огромен боен церемониал по случай 70-ата годишнина от примирието в Корейската война, като анализаторите дефинираха събитието като " най-голямата, най-открита севернокорейска проява на системи с нуклеарен капацитет ".

Наскоро Северна Корея организира и огромно отбранително ревю, като Ким направи обиколка на гостуващия съветски министър на защитата през голяма галерия на най-новите и съвременни оръжия на страната, в това число балистични ракети и шпионски дронове. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР