Севернокорейският лидер Ким Чен-ун призова за укрепване на военноморските сили

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун призова за укрепване на военноморските сили
Коментари Харесай

Ким Чен-ун призова за укрепване на военноморските сили на КНДР, заговори за ядрена война

Севернокорейският водач Ким Чен-ун прикани за подсилване на военноморските сили на страната, обвинявайки Съединени американски щати, че са трансформирали водите край Корейския полуостров в " най-нестабилните води с заплаха от нуклеарна война ", заяви през днешния ден държавната медия КЦТА, представена от Ройтерс.

В тирада по случай Деня на военноморския флот Ким съобщи, че " шефовете на бандите " на Съединени американски щати, Япония и Южна Корея са оповестили постоянни взаимни военни учения, заяви КЦТА, явно визирайки срещата им на върха на 18 август в Кемп Дейвид, Мериленд.

На първата независима среща сред водачите на Съединени американски щати, Южна Корея и Япония, тримата се договориха да задълбочат военното и икономическото съдействие, защото се стремят да показват единение на фона на възходящата мощност на Китай и нуклеарните закани от страна на Северна Корея.

" Поради безразсъдните конфронтационни ходове на Съединени американски щати и други враждебни сили, водите край Корейския полуостров се трансфораха в най-голямото място в света за централизация на военна техника, в най-нестабилните води с заплаха от нуклеарна война ", сподели още Ким.

Миналата седмица Южна Корея и Съединени американски щати започнаха летните учения " Щит на свободата ", предопределени да засилят взаимоотношението при взаимните им дейности против нуклеарните и ракетните закани от страна на Северна Корея, показва Ройтерс. Пхенян от дълго време жигосва ученията като подготовка за война.

Ким съобщи, че военноморските сили на Северна Корея би трябвало да са подготвени за война, да поддържат " непрекъсната бойна подготвеност ", и прикани за " коренно " модернизиране на техните оръжия и съоръжение. " Той акцентира, че военноморските сили на КНДР ще се трансфорат в съставен елемент на държавното нуклеарно въздържане, изпълняващ стратегически отговорности ", заяви КЦТА, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР