Севернокорейският лидер Ким Чен-ун призова за укрепване на армията на

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун призова за укрепване на армията на
Коментари Харесай

Северна Корея се готви за военен парад

Севернокорейският водач Ким Чен-ун прикани за подсилване на армията на страната, оповестява " Ройтерс ".

Той насочи апела си на среща с военнослужещи на фона на упованията за огромен боен церемониал, на който КНДР ще покаже най-новите си оръжия.

Във вторник Ким участва на празненство със брачната половинка и щерка си в чест на 75-ата годишнина от основаването на Корейската национална войска.

" За укрепването и развиването на нашите въоръжени сили н ека всички удвоим напъните си и създадем повече за благоденствието на социалистическата татковина ", съобщи той по време на своя тирада.

Думите му пристигнаха ден, откакто водачът на КНДР даде обещание да разшири военните учения и да ускори готовността за война на страната с нуклеарни оръжия.
 КНДР демонстрира
КНДР демонстрира " непобедимата си мощ " на огромен боен церемониал

Северът разполагал с оръжия, които могат да се оправят с всяка модерна война

Миналата година страната организира широкомащабни военни учения, в това число със стотици изтребители, за " нанасяне на мощен удар на най-голямото взаимно военновъздушно обучение, провеждано в миналото от Съединените щати и техните съдружници " през ноември.

Според интернационалните анализатори изображения от търговски спътници от месеци демонстрират севернокорейски войски, подготвящи се за огромен боен церемониал , който се чака тази седмица.

Такива паради нормално се организират на площад " Ким Ир-сен " в центъра на Пхенян и постоянно се употребяват за проява на нови оръжия , в това число на балистични ракети, предопределени да носят нуклеарни бойни глави.

Последните четири военни парада се организират след свечеряване.
 Северна Корея покачва бойната си подготвеност
Северна Корея покачва бойната си подготвеност

Северна Корея отбелязва 75-ата годишнина от основаването на Корейската национална войска

Осветени самолети прелетяха ниско над Пхенян към 1.00 часа сутринта в сряда, а от площада звучеше музика, което допуска, че следва церемониал, оповестиха и южнокорайски медии.

Въпреки резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и глобите, Северна Корея продължи създаването на нуклеарни оръжия и балистични ракети.

Миналата година страната изстреля най-голямата си междуконтинентална балистична ракета (ICBM) на фона на рекордна поредност от ракетни тествания, а публични лица в Сеул и Вашингтон се притесняват, че К НДР се приготвя за обновяване на тестванията на нуклеарни оръжия за първи път от 2017 година насам.

На собствен ред Южна Корея и Съединените щати ускориха своите военни учения, с цел да противодействат на Севера, което провокира остра реакция от страна на Пхенян.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР