Севернокорейският лидер Ким Чен-ун пристигна в Сингапур за срещата с

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун пристигна в Сингапур за срещата с
Коментари Харесай

Срещата Ким – Тръмп ще струва 15 млн. долара заради охраната

Севернокорейският водач Ким Чен-ун дойде в Сингапур за срещата с Доналд Тръмп. По-късно през днешния ден в локалната авиобаза Пайа Лебар кацна и американският президент.

Двамата ще беседват във вторник в курорта „ Сентоза”, като самият акт се счита за исторически, тъй като водачите на двете страни в никакъв случай досега не са говорили даже по телефона след Корейската война от 50-те години.

Целта на срещата е двамата да договорят преустановяване на севернокорейската нуклеарна бойна стратегия за сметка на намаляване на дипломатическите и стопански наказания против Пхенян.

Снимка: Reuters

Двамата би трябвало да застанат лице в лице на сингапурския остров Сентоза. В предишното той е бил Британска военна база и японски концентрационен лагер за военнопленници, а през днешния ден е обичано място за отмора и занимания, което притегля повече от 20 милиона туристи годишно.

Доналд Тръмп и Ким Чен-ун надали ще играят голф на едно от двете стадиони и не се чака да се посетят увеселителния парк на „ Юнивърсъл Студиос” на острова, само че сигурно домакините ще похарчат 15 милиона $ за срещата, половината от които ще отидат за защита и изключителните ограничения за сигурност на и към парчето земя с повърхност 5 квадратни километра.

Снимка: Reuters

Премиерът на Сингапур означи, че идната среща може да промени напълно обстановката на Корейския полуостров.

„ Не беше елементарно да намерим място за тази среща. И двете страни трябваше да го одобрят. Важно е изходът от тази среща да бъде положителен, това събитие може да се окаже повратна точка за сигурността и стабилността в целия регион”, сподели той.

Заради историческата среща сред Доналд Тръмп и Ким Чен-ун в Сингапур са въведени засилени ограничения за сигурност. Навсъкъде има полицейски постове, а достъпът до някои региони е неразрешен за цивилни лица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР