Севернокорейският лидер Ким Чен-ун пристигна на първото си посещение в

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун пристигна на първото си посещение в
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер пристигна с частния си брониран влак в Русия

Севернокорейският водач Ким Чен-ун дойде на първото си посещаване в Русия. Той отседна във Владивосток, където на следващия ден ще се срещне с съветския президент Владимир Путин.

Легендарният брониран трен на Ким Чен-ун пресече границата с Русия рано тази заран и спря в град Хасан. Севернокорейският водач беше посрещнат с самун и сол от губернатора на Приморския край Олег Кожемяко, след което посети Музея на руско-корейската дружба. Той е основан в чест на визитата на дядо му Ким Ир Сен в Съветския съюз преди 33 години. В изявление за телевизия „ Русия 24 “ Ким показа упованията си от утрешната среща с президента Путин:

" Пристигнах в Русия с топлите усеща на нашия народ. Надявам се, че това посещаване ще бъде сполучливо и потребно. Надявам се, че по време на договарянията с уважаемия президент Путин ще мога да обсъдя съответно въпросите, свързани с урегулирането на обстановката на Корейския полуостров и с развиването на нашите двустранни връзки ".

Малко по-късно влакът на севернокорейския водач дойде във Владивосток. На площада пред гарата се състоя формалната гала по посрещането му. Изпълнени бяха националните химни на Северна Корея и Русия, а представителни армейски елементи минаха в церемониален марш пред Ким Чен-ун и губернатора на Приморския край. Олег Кожемяко разкри, че в менюто на госта ще доминират обичайни съветски ястия като борш и пелмени. От гарата Ким отпътува с бронирания си мерцедес за кампуса на Далекоизточния федерален университет на остров Руски, където на следващия ден ще беседва с Владимир Путин.

Очаква се те да обсъдят нуклеарната стратегия на Пхенян и връщането му в шестстранните договаряния по нея, прекратени през 2008 година по искане на Северна Корея. В диалозите с изключение на Пхенян, вземат участие и представители Южна Корея, Япония, Китай, Русия и Съединените щати.

Путин и Ким се чака да разискват и гарантирането на сигурността в Североизточна Азия. Това ще е първата среща на севернокорейския водач с задграничен държавен глава след втората му среща с американския президент Доналд Тръмп през февруари във виетнамската столица Ханой.

Междувременно Ройтерс заяви, че Северна Корея е свалила от високия му пост Ким Йон Чхол, дясната ръка на Ким Чен-ун и главен сътрудник на американския държавен секретар Майк Помпейо в договарянията за нуклеарното разоръжаване на Пхенян. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР