Севернокорейският лидер Ким Чен-ун приключи годината с нови заплахи за

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун приключи годината с нови заплахи за
Коментари Харесай

Ким: Войната може да избухне всеки момент

Севернокорейският водач Ким Чен-ун завърши годината с нови закани за нуклеарна офанзива против Сеул и със заповеди за струпване на боен боеприпас, с цел да се приготви страната за война на полуострова, която може да " избухне всеки миг “, оповестиха държавните медии в неделя.

Ким разкритикува Съединени американски щати по време на дълга тирада в края на 5-дневната партийна среща за решенията за военна, политическа и икономическа политика на КНДР през 2024 година На срещата бяха оповестени проекти за по-нататъшно военно развиване през идната година, в това число изстрелване на още три шпионски спътника, създаване на безпилотни дронове и развиване на качества за електронна война, както и подсилване на нуклеарните и ракетните сили, съгласно Корейската централна новинарска организация.



Тази година Пхенян сполучливо изстреля разследващ спътник, закрепи статута си на нуклеарна мощ в своята конституция и тества най-новата междуконтинентална балистична ракета в своя боеприпас.

Севернокорейският водач упрекна Съединени американски щати, че съставляват „ разнообразни форми на военна опасност “ и подреди на въоръжените си сили да поддържат „ голяма дарба за реагиране на война “.

Той установи, че „ войната може да избухне на Корейския полуостров във всеки един миг заради безразсъдните ходове на враговете за навлизане в КНДР “.

В опит да възпре Пхенян този месец Вашингтон разположи нуклеарна подводница в южнокорейския пристанищен град Пусан и изпрати бомбардировачи с огромен обхват на учения със Сеул и Токио.



КНДР обаче разгласи разполагането на стратегически оръжия на Вашингтон в взаимни учения на Корейския полуостров, в това число на бомбардировачи на B-52 като " умишлени провокативни ходове за нуклеарна война ".

Ким подреди, че военните „ би трябвало да реагират бързо на всяка допустима нуклеарна рецесия и непрестанно да подтикват подготовката за огромно събитие по цялата територия на Южна Корея посредством активизиране на всички физически средства и сили, в това число нуклеарни сили при непредвидени условия “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР