Севернокорейският лидер Ким Чен Ун предупреди, че Пхенян няма да

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун предупреди, че Пхенян няма да
Коментари Харесай

Пхенян предупреждава с „ядрена атака“, ако бъде „провокиран“

Севернокорейският водач Ким Чен Ун предизвести, че Пхенян няма да се поколебае да предприеме нуклеарна офанзива, в случай че бъде " предизвикан с нуклеарни оръжия ", оповестиха държавни медии.


Коментарите на Ким бяха направени след среща сред Южна Корея и Съединени американски щати предходната седмица във Вашингтон, където те разискаха нуклеарно въздържане при спор със Севера. Дневният ред на срещата включваше " нуклеарно и стратегическо обмисляне " и съдружниците повториха, че всяка нуклеарна офанзива от Пхенян против Съединени американски щати и Южна Корея ще докара до края на севернокорейския режим.

Но Ким сподели на своето военно ракетно бюро " да не се колебае даже (предприемането) с нуклеарна офанзива, когато врагът я предизвика с нуклеарни оръжия ", заяви формалната Корейска централна осведомителна организация на Пхенян в четвъртък.

Вашингтон, Сеул и Токио излязоха с изказване малко по-късно, призовавайки страната с нуклеарно въоръжаване да „ престане да прави по-нататъшни провокации и да одобри нашия апел за ангажиране в значителен разговор без предварителни условия “. Трите страни ускориха съдействието си в региона на защитата в лицето на рекордната поредност от ракетни проби от Пхенян тази година и във вторник задействаха система за шерване на данни в действително време за изстрелванията на севернокорейски ракети.

В понеделник Северът изстреля най-мощната си балистична ракета Hwasong-18, описвайки я по-късно като " предупредителна контрамярка " против това, което дефинира като непрекъснати дейности на " военна опасност " от Вашингтон и неговите съдружници. Миналата седмица американска нуклеарна подводница дойде в южнокорейския пристанищен град Пусан, а в сряда Вашингтон изпрати своите бомбардировачи с огромен обхват на учения със Сеул и Токио. Северът неотдавна акцентира, че „ Корейският полуостров е в положение на война по закон “ и „ стратегически активи “, ситуирани от Вашингтон на юг, „ са първите цели на заличаване “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР