Севернокорейският лидер Ким Чен Ун подари бронежилетка и дронове, докато напуска Русия

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун получи бронежилетки и дронове като
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун получи бронежилетки и дронове като прощални подаръци, докато приключваше пътуването си до Русия, което разтревожи Запада.

Изпращането приключи рядко шестдневно посещение, при което той проведе разговори с руския си колега Владимир Путин, което повдигна възможността Северна Корея да предостави на Русия оръжия, за да подпомогне нейната инвазия в Украйна.

Ким пътува малко в чужбина и беше посрещнат пищно, прекарвайки голяма част от пътуването си в посещения на военни обекти. Северна Корея е силно санкционирана и се нуждае от всичко - от енергия през храна до военни технологии.

На тръгване губернаторът на далекоизточния руски регион Приморие му подари бронежилетка и комплект дронове, съобщи руската държавна медия ТАСС.

„Това е бронежилетка със защитни зони за гърдите, раменете, гърлото и слабините и е много по-лека от известните си аналози“, допълва държавната информационна агенция.

На Ким бяха представени и пет безпилотни летателни апарата камикадзе, произведени в същия регион, както и разузнавателен дрон от авиационен тип Гераниум-25, допълва ТАСС. Допълнителен подарък беше комплект специално облекло, което не се вижда от термовизионни камери.

Ким Чен Ун говори за военно сътрудничество с руския министър на отбраната Сергей Шойгу в събота. Ким Чен Ун разговаря за военно сътрудничество с руския министър на отбраната Сергей Шойгу в събота. Руското министерство на отбраната/Раздаване/Ройтерс

След прощална церемония, която включваше червен килим и почетна гвардия, Ким бе видян да се качва на своя личен брониран влак, който напусна жп гара Артьом, докато руски официални лица махаха, във видео, публикувано от руската държавна информационна агенция РИА Новости.

Очаква се влакът да измине повече от 200 километра (124 мили) от Артьом до граничния град Хасан, според РИА.

Пътуване с военна насоченост

Ким и Путин се срещнаха в Далечния изток на Русия в сряда и участваха в петчасова среща на космодрума Восточний, в която Путин каза, че Ким е показал „голям интерес“ – Северна Корея е превърнала космическите технологии в приоритет.

Ким предложи подкрепата си за Путин след разговорите им, като каза: „Винаги ще бъда с Русия“. Путин определи техните дискусии като „много съществени“.

На фона на срещата беше предупреждението на правителството на САЩ от по-рано през месеца, че преговорите за оръжия „активно напредват“ между двете страни. Няма публично обявени сделки.

Руският президент Владимир Путин, вдясно, нарече срещата си с Ким Чен Ун от Северна Корея "много съществена" в сряда. Руският президент Владимир Путин, вдясно, нарече срещата си с севернокорейския лидер Ким Чен Ун "много съдържателна" в сряда. Владимир Смирнов/Спутник/AP Севернокорейският лидер посети завод за производство на самолети в град Комсомолск на Амур в източна Русия в петък. Севернокорейският лидер посети завод за производство на самолети в град Комсомолск на Амур в източна Русия в петък. KCNA/Ройтерс

Севернокорейската държавна медия KCNA съобщи, че Ким е бил „силно впечатлен“ от руската самолетостроителна индустрия след пътуване до авиационния завод „Юрий Гагарин“ в Комсомолск на Амур в петък. Ким посети различни съоръжения, включително цех за сглобяване на фюзелаж на изтребител и цех за производство на крила.

В събота той инспектира бойни самолети, обиколи летище с руския министър на отбраната Сергей Шойгу и посети фрегата на Тихоокеанския флот, придружена от главнокомандващия на руския флот.

Военното сътрудничество "между въоръжените сили на двете страни и в областта на тяхната национална отбрана и сигурност" е било обсъдено между Ким и Шойгу, според KCNA.

Южна Корея, Япония, Украйна, САЩ и страни в Европа са разтревожени от посещението, но какво ще дойде от него, тепърва ще се разкрива напълно.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР