Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обяви победа над коронавируса в

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обяви победа над коронавируса в
Коментари Харесай

Северна Корея обяви победа над коронавируса

Севернокорейският водач Ким Чен Ун разгласи победа над ковид в страната си, оповестиха организациите, като се позоваха на формалната Корейска централна телеграфна организация (КЦТА).
Прочетете още
" Той тържествено разгласи победа в извънредно изключителната противоепидемична акция по унищожаването на новия ковид ", показва КЦТА.

Ким разгласи новината на съвещание, отдадено на противоепидемичните ограничения.

Севернокорейският водач Ким Чен Ун подреди въведените през май противоепидмични ограничения да бъдат анулирани, добави Българска телеграфна агенция.

" Той тържествено разгласи победа в извънредно изключителната противоепидемична акция по унищожаването на новия ковид ", показва китайската организация.

Северна Корея в никакъв случай не е обявявала какъв брой доказани случая на вируса е разкрила, само че на 29 юли тя спря да оповестява за нови хипотетични случаи на зараза, които в Северна Корея се назовават с понятието " случаи със признаци на тресчица ". Международни филантропични организации оповестяват, че КНДР разполага с лимитирани благоприятни условия за тестване.

Ким съобщи, че макар анулацията на по този начин наречените оптимални противоепидемични ограничения Северна Корея би трябвало да продължи да поддържа " здрава като стомана бариера против епидемията и да усили работата по противодействието ѝ, до момента в който не завърши международната здравна рецесия ", се споделя в известието на КЦТА.

Същевременно сестрата на Ким, Ким Йо Чен, съобщи на същото съвещание, че самият севернокорейски водач също е имал признаци на тресчица, и добави, че епидемията е избухнала поради популяризирани от Южна Корея пропагандни листовки против Севера, предупреждавайки, че в отговор на това ще бъдат подхванати " смъртоносни ответни дейности ", уточни КЦТА.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР