Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обсъди с южнокорейската делегация, която бе

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обсъди с южнокорейската делегация, която бе
Коментари Харесай

Ким Чен-ун и южнокорейска делегация се срещнаха в Пхенян

Севернокорейският водач Ким Чен-ун разиска с южнокорейската делегация, която бе на посещаване в Пхенян, опциите за разведряване на Корейския полуостров, съобщи Франс прес, като цитира севернокорейската организация КЦТА.

Ким Чен-ун одобри на вечеря и беседва с намерено сърце с делегацията на Юга по проблемите, свързани с дейно възстановяване на връзките сред Севера и Юга и с поддържане на мира и стабилността на Корейския полуостров, гласи известието на КЦТА. Обсъдени бяха опцията за среща на високо ниво, методите за понижаване на мощните военни напрежения на Корейския полуостров и продължаването на разговора, се споделя в известието, представено от ДПА.

Ким е споделил на южнокорейските представители, че " твърдата му воля е бързо да се подобрят връзките " сред двете корейски страни и да се " напише нова история на национално обединяване ", показва КЦТА, представена от Ройтерс.

" След като изслуша специфичния делегат на Юга за желанието на президента (на Южна Корея) Мун Дже-ин за среща на високо ниво, Ким замени отзиви и реализира приемливо съглашение ", гласи известието. Ройтерс показва, че КЦТА не прецизира какво съглашение е реализирано.

10-членната южнокорейска делегация, ръководена от шефа на Службата за национална сигурност Чун Ею-йо, направи посещаване в Северна Корея с вярата да я насърчи да договаря със Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс.

Членовете на делегацията са най-високопоставените представители на южнокорейското държавно управление, които са се срещали с Ким чен-ун, откогато той пое властта от татко си Ким Чен-ир през 2011 година

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР