Севернокорейският лидер Ким Чен-ун каза, че страната му ще провежда

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун каза, че страната му ще провежда
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: Северна Корея ще повиши боеготовността си

Севернокорейският водач Ким Чен-ун сподели, че страната му ще организира повече военни учения и ще увеличи готовността си за война, съобщи Ройтерс, като се базира на държавната осведомителна организация КЦТА. 

Ким съобщи това на съвещание на Централния боен комитет на ръководещата Корейска трудова партия. Основна тематика на полемиките бяха " главните военни и политически задания " за тази година и " дълготрайните въпроси " по отношение на построяването на армията. 

" Разгледан и разискван беше… въпросът за непрекъснатото (увеличаване) на оперативните и бойни учения на Корейската национална войска, с цел да може да се оправи със обстановката (на терен) и да усъвършенства (способностите си) за водене на война ", се споделя в известието.

Заседанието бе извършено в навечерието на упования на следващия ден боен церемониал във връзка годишнината от основаването на въоръжените сили на Северна Корея, отбелязва Ройтерс. 

В четвъртък севернокорейското министерство на външните работи осъди провеждането на взаимни военни учения сред Съединени американски щати и Южна Корея и предизвести, че е достигната " последна алена линия ". Пхенян заплаши, че ще трансформира полуострова в " голям боен боеприпас и още по-критична военна зона ". 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР