Севернокорейският лидер Ким Чен-ун информира днес на среща в Пекин

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун информира днес на среща в Пекин
Коментари Харесай

Ким информира Си за преговорите с Тръмп

Севернокорейският водач Ким Чен-ун осведоми през днешния ден на среща в Пекин китайският президент Си Цзинпин за историческата си среща с US президента Доналд Тръмп, като визитата демонстрира напъните на Китай да остане в центъра на набралата скорост нуклеарна дипломация, съобщи Агенция Франс Прес.

Третото пътешестване на Ким до Китай от март тази година идва в миг, когато Пекин се пробва да укрепи ролята си на медиатор сред Съединени американски щати и своите съседи.

Лидерът на Северна Корея, за който се счита, че е кацнал в китайската столица през днешния ден сутринта, бе посрещнат от Си Цзинпин с военни почести във внушителния Дом на народа.

Ким „ изрази благодарности и високо оцени напъните на Китай за денуклеаризиране на Корейския полуостров и значимата му роля в отбрана на мира и стабилността на полуоствора “, заяви Китайската държавна телевизия. Той „ се надява да работи с Китай и други страни за постоянен и дълготраен механизъм за мир “ на полуострова и  на „ взаимни старания за реализиране на дълготраен мир на полуострова “.

Си Цзинпин от своя страна приканил Северна Корея и Съединени американски щати „ да конкретизират “ резултатите от срещата на върха сред Ким и Тръмп в Сингапур на 12 юни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР