Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е пристигнал в Русия, съпроводен

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е пристигнал в Русия, съпроводен
Коментари Харесай

Ким отиде с влак в Русия да ѝ продава оръжия

Севернокорейският водач Ким Чен Ун е дошъл в Русия, съпроводен от високопоставени военни, съобщи представител на южнокорейското министерство на защитата, представен от Асошиейтед прес. 

По-рано севернокорейска осведомителна организация КЦТА популяризира фрагменти, на които се вижда по какъв начин Ким се качва на персоналния си трен в столицата Пхенян, а с него отпътува и делегация от представители на ръководещата партия, държавното управление и армията. 

Говорителят южнокорейското военно ведомство съобщи пред публицисти, че съгласно южнокорейската войска рано тази заран влакът на Ким е влезнал в Русия, само че не оповести детайлности.  

Руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко уточни, че Сеул може да изиска информация за визитата на Ким в Русия.

" Южнокорейците имат посолство в Москва. Ако желаят, можем да им предоставим наличната информация ", сподели той, представен от ТАСС.

От фрагментите, публикувани от КЦТА, излиза наяве, че севернокорейската делегация евентуално включва външния министър Чое Сон Хюи, както и висши военни, измежду които маршалите от Корейската национална войска Ри Пьон Чхол и Пак Йон Чон, отбелязва АП.

Вчера на уеб страницата на Кремъл бе оповестено малко известие, в което се показва, че визитата на севернокорейския водач е по покана на президента Владимир Путин.  

Путин и Ким ще беседват в околните дни, в това число във формат " на четири очи ", без да се възнамерява конференция, съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Русия и Северна Корея не се интересуват от изказванията на Съединени американски щати, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс, в коментар на предизвестията на Вашингтон по отношение на продажбата на оръжия от Пхенян на Москва.

" Както знаете, при реализирането на връзките ни с нашите съседи, в това число със Северна Корея, за нас са значими ползите на нашите две страни, а не предизвестията на Вашингтон ", съобщи Песков. " Ние ще се съсредоточим върху ползите на нашите две страни ".

Говорителят на Кремъл добави, че президентът Владимир Путин ще се срещне и с китайския вицепрезидент Чжан Гоцин. Двамата ще обсъдят по време на срещата си двустранните контакти на " най-високо ниво " до края на годината.

Очаква се срещата да се състои във Владивосток, където тази седмица Русия организира огромен стопански конгрес. 

Съветникът на Кремъл по външната политика Юрий Ушаков съобщи през юли, че Путин възнамерява да посети Китай през октомври по време на третия конгрес " Пояс и път ", в отговор на поканата, отправена от Си по време на високопоставеното държавно посещаване в Русия през март, напомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР