Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е казал на руския президент

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е казал на руския президент
Коментари Харесай

Ким към Путин: Мирът на Корейския полуостров зависи от САЩ

Севернокорейският водач Ким Чен Ун е споделил на съветския президент Владимир Путин, че мирът на Корейския полуостров зависи от Съединени американски щати и враждебността може елементарно да се върне. " Ситуацията в района в този момент е в застой и е достигнала сериозна точка, в която може да се върне в нормалното си положение, откакто американците започнаха едностранен ход с неприятно отношение на скорошната втора среща сред Северна Корея и Съединени американски щати. Ние ще се подготвим за всеки вероятен процес ", е декларирал Ким, представен от севернокорейски медии.

Това изявление, направено по време на срещата сред Ким Чен Ун и Путин във Владивосток, цели да убеди Вашингтон да бъде по-гъвкав във връзка с настояването на Пхенян за отхлабване на глобите, написа Reuters. Освен това показва по какъв начин Ким пробва да разшири преговорните си позиции по отношение на Вашингтон. Втората среща сред севернокорейския водач и американския президент Доналд Тръмп през февруари не реализира прогрес по отношение на настояването на Съединени американски щати за прекъсване на нуклеарната стратегия на Пхенян и настояването на Северна Корея за облекчение на глобите.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Тактическо съдействие

По време на срещата си Ким и Путин са разискали способи за поощряване на стратегическата връзка и тактическото съдействие в разнообразни области за гарантиране на сигурността на Корейския полуостров. Според севернокорейските медии Ким е поканил Путин в Пхенян и той е приел.

Анализатори разясняват, че на фона на блокираните договаряния сред Тръмп и Ким срещата във Владивосток дава на Северна Корея опция да усъвършенства връзките с Русия. За Кремъл пък срещата е късмет да покаже, че остава значим състезател в световен мащаб макар опитите на Съединени американски щати и на други западни страни да го изолират.

Законово обвързващи гаранции

Руският президент акцентира, че съглашение за севернокорейската нуклеарна стратегия е допустимо и методът да се реализира е да се построи малко по малко взаимно доверие. Но съгласно него американските гаранции няма да са задоволителни, с цел да убедят Пхенян да се откаже от нуклеарната си стратегия и те би трябвало да бъдат подкрепени от другите участнички в шестстранните диалози по въпроса, които обаче не са се провеждали от 2009 година насам.

" Севернокорейците единствено се нуждаят от гаранции за сигурността си. Това е. Всички ние дружно би трябвало да помислим за това ", показва Путин. И добавя, че тези гаранции би трябвало да бъдат интернационалните и законово обвързващи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР