Севернокорейският лидер е поканил руския президент Владимир Путин Владимир Путин

...
Севернокорейският лидер е поканил руския президент Владимир Путин Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин е приел поканата на Ким за посещение в Северна Корея

Севернокорейският водач е поканил съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През на посещаване в страната му по време на диалозите им в Русия. Това заяви Ройтерс, базирайки се на държавната телеграфна организация на Пхенян. Става ясно и, че Путин е приел поканата.

Ким е декларирал на Путин, че срещата им в Русия е издигнала двустранните връзки на ново равнище, и е изразил готовността си да укрепва постоянни, насочени към бъдещето връзки през идващите 100 години, показва още севернокорейската телеграфна организация, представена от Ройтерс.

Двете страни се споразумяха за по-нататъшно усилване на стратегическото и тактическото съдействие в лицето на " военните закани, провокациите и тиранията на империалистите ", се споделя още в известието на държавната севернокорейска организация.

Американски и южнокорейски публични лица показаха угриженост, че Ким може да даде оръжия и муниции на Русия, която е изразходвала големи ресурси в траялата повече от 18 месеца война в Украйна. Москва и Пхенян отхвърлят сходни планове, отбелязва Ройтерс.

Вчера Путин неведнъж загатна, че с Ким е обсъждано военно съдействие, само че разкри малко детайлности по тази тематика. Руският министър на защитата Сергей Шойгу също участва на диалозите. От Кремъл обявиха обаче, че деликатните полемики сред съседите са частен въпрос, оповестява Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР