Севернокорейските здравни власти обявиха, че първите регистрирани случаи на COVID-19

...
Севернокорейските здравни власти обявиха, че първите регистрирани случаи на COVID-19
Коментари Харесай

КНДР счита, че първите случаи на COVID са дошли от Юга

Севернокорейските здравни управляващи оповестиха, че първите регистрирани случаи на COVID-19 в страната са пристигнали от регион покрай междукорейската граница.

Това заяви KCNA, като се базира на следствие на Държавния ексклузивен противоепидемичен щаб.

" Оказа се, че признаците на тресчица са почнали да се появяват при някои хора, които са влезнали в столицата от село Ипо, окръг Геумган, провинция Гангуон в средата на април ", се споделя в отчета.

Отбелязва се, че внезапно се е нараснал броят на пациентите с температура измежду хората, които са имали контакт с зрелостниците.

" Съгласно това беше направено научно обосновано умозаключение, че село Ипо, окръг Геумганг, е фокусът на злокачествена пандемия в страната ", акцентира организацията.

Предполагаемите нулеви пациенти са 18-годишен боец и 5-годишен възпитаник от детска градина В, които в село Ипо са влезнали в контакт със " необичайно нещо ".
 КНДР още веднъж с под 10 000 случая на тресчица
КНДР още веднъж с под 10 000 случая на тресчица

За трети следващ ден

Те са показали признаци и са с позитивни проби.

Междувременно съгласно държавните медии броят на новите вероятни случаи на COVID-19 в страната не надвишава 5 хиляди за втори следващ ден. Така от 29 юни до 30 юни в страната са регистрирани 4570 души с температура. страна.

Общият брой на болните с температура от края на април към 30 юни вечерта е над 4 милиона 744 хиляди 430 души. От тях 99,8% са се възстановили.

На 12 май Пхенян заяви за първия в страната случай на тресчица, който задгранични специалисти считат за коронавирусна зараза. Преди това, двете години, в които продължава пандемията от ковид, Пхенян разгласи, че няма случаи на COVID-19.
 КНДР с нов спад на инфектирани с тресчица
КНДР с нов спад на инфектирани с тресчица

Паднаха под 20 000 за денонощие към неделя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР