Севернокорейските медии разпространиха днес снимки на Ким Чен Ун, председателстващ

...
Севернокорейските медии разпространиха днес снимки на Ким Чен Ун, председателстващ
Коментари Харесай

Пхенян пусна снимки на Ким Чен Ун след нови слухове за здравето му

Севернокорейските медии разпространиха през днешния ден фотоси на Ким Чен Ун, председателстващ заседание във връзка коронавирусната пандемия и опасността от ураган за страната, съобщи Франс прес. Но тези дни здравословното положение на държавния началник още веднъж стана обект на спекулации в чужбина, отбелязва организацията.

Южнокорейското разузнаване съобщи, че Ким Чен Ун е делегирал част от пълномощията си на своята сестра Ким Йо Чен заради "стрес ".
Бивш консултант на починалия южнокорейски президент Ким Те Чжун даже съобщи във Facebook, че съгласно него севернокорейският водач е в кома, само че без да уточни никакво доказателство.

Вчера обаче Ким организира заседание на Политбюрото на Централен комитет на Корейската трудова партия, на което бе взето решение за "извънредни ограничения за попречване на вреди от тайфуна, от който през интервала 26-27 август може да пострадат всички райони на Корея " - по-специално за отбрана на реколтата, отбелязва Агенция Франс Прес, като цитира формалната организация на Пхенян КЦТА.

За да бъдат предотвратени човешки жертви и да се понижат вредите, Ким е наредил да се провежда "информационна акция измежду служащите, партийците и тружениците от село ", показва КЦТА.

Обсъдени са били и "някои дефекти на карантинните ограничения " за отбрана от новия ковид, взети са били решения за "интензивни ограничавания ".

В края на януари Пхенян към този момент затвори границите на страната, спря образователните занятия в учебните заведения и наложи общонационална карантина. По публични данни в КНДР не е регистриран нито един случай на заразяване с Ковид-19, напомнят организациите.

В. "Нодон синмун " разгласява фотоси от съвещанието, на които Ким, облечен в бяло, приказва пред свои доближени. На един от фотосите той, наподобява, пуши цигара.

Редица специалисти омаловажават повтарящите се клюки за здравословното положение на Ким Чен Ун. А южнокорейското разузнаване надалеч не постоянно дава правилни оценки за обстановката на Север, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР