Севернокорейските медии показаха дъщерята на лидера Ким Чен-ун, за която

...
Севернокорейските медии показаха дъщерята на лидера Ким Чен-ун, за която
Коментари Харесай

Ким Чен-ун показа дъщеря си, заведе я на ракетно изпитание

Севернокорейските медии демонстрираха дъщерята на водача Ким Чен-ун, за която се знае малко. Вчера тя участва дружно с него на пробното изстрелване на междуконтинентална балистична ракета (МКБР). Момичето притегли вниманието на медиите по света, тъй като е представител на четвъртото потомство на династията, ръководеща КНДР към този момент над 70 години, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Севернокорейските медии оповестиха, че през вчерашния ден Ким е следил изстрелването на ракетата в наличието на брачната половинка си И Сол-джу

и " обичаната им щерка ", както и на други публични лица. Ким разгласи, че изстрелването на ракетата " Хвасон " -17 - севернокорейската ракета с максимален обхват, способна да носи нуклеарна бойна глава, демонстрира, че Пхенян разполага с надеждно оръжие за въздържане на заканите отпред със Съединени американски щати. 

Печатният орган на Корейската трудова партия " Нодон синмун " популяризира и няколко фотоси ,

на които се вижда по какъв начин Ким дружно с щерка си следи от разстояние издигането на ракетата. На други фотографии тя върви с татко си, с вързана коса, бяло яке и червени обувки, а зад тях се вижда самоходна установка за изстрелване, представляваща камион с огромна ракета върху него.

Това е първият път, в който севернокорейските медии загатват за дъщерята или демонстрират нейни фотоси .

В изявленията им не се прецизира по какъв начин се споделя момичето, нито на каква възраст е.

Личният живот на Ким продължава значително да е затулен в загадка .

Според южнокорейските медии той се е оженил за И през 2009 година и двамата имат три деца, родени през 2010 година, 2013 година и 2017 година

От известието на севернокорейските медии не излиза наяве кое от децата е завел Ким на полигона .

През 2013 година, след посещаване в КНДР, някогашната американска баскетболна звезда Денис Родман съобщи пред " Гардиън ", че той и Ким са изкарали " прелестна отмора на морето " дружно със фамилията на севернокорейския водач и баскетболистът е държал на ръце щерка на Ким, която тогава още била бебе. Според Родман тя се споделя Джу-е.

Въпросът за децата на Ким буди мощен интерес в чужбина, тъй като 38-годишният властник към момента не е показал своя правоприемник.

Когато през 2020 година той дълго време не бе виждан на публично място и се появила клюки, че е зле със здравето, международните медии трескаво се опитваха да отгатнат кой е индивидът, който ще застане отпред на бедната, само че разполагаща с нуклеарно оръжие страна, в случай че Ким не е в положение да извършва отговорностите си. По това време доста наблюдаващи показаха мнение, че това ще е неговата сестра Ким Йо-чен.

Откакто през 1948 година дядото на Ким Ким Ир-сен основава КНДР,

Северна Корея се ръководи непроменяемо от хора от семейството. Според фамилните правила да ръководят страната имат право само хора, свързани със фамилията по кръвна линия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР