Севернокорейски хакери проникнаха в компютри на руска корпорация, която произвежда крилати ракети

...
Хакери от Северна Корея хакнаха компютърните мрежи на научно-производственото обединение
Коментари Харесай

Хакери от Северна Корея хакнаха компютърните мрежи на научно-производственото обединение "Машиностроения", което произвежда балистични и крилати ракети.

Източник: Reuters

Цитат от Reuters: „Елитна група севернокорейски хакери тайно проникна в компютърни мрежи на голям руски разработчик на ракети в продължение на поне пет месеца година, според технически доказателства, прегледани от Ройтерс, и анализ на изследователи по сигурността."

Подробности: Ройтерс заявява, че групите за кибершпионаж ScarCruft и Lazarus, свързани със севернокорейското правителство, тайно инсталира невидими цифрови "черни дупки" в системите на научно-производственото обединение "Машиностроения", разположено в Реутов, близо до Москва.

Медиите не можаха да определят дали по време на проникването са получени някакви данни и какъв вид информация може бъде прегледан.

Няколко месеца след хакването Пхенян обяви известен напредък в програмата си за балистични ракети, но не е ясно дали това е свързано с хакването.

Твърди се, че хакерите са имали достъп до мрежите на научно-производствената асоциация Машиностроение от края на 2021 г. до май 2022 г.

Новината за хакването дойде малко след като руският министър на отбраната Сергей Шойгу пътува до Пхенян за 70-ата годишнина от Корейската война, първото посещение на руски министър на отбраната в Северна Корея след разпадането на Съветския съюз през 1991 г.

Научно-производствена асоциация "Машиностроения", руското посолство във Вашингтон и мисията на Северна Корея към ООН в Ню Йорк Йорк не отговори на исканията на Ройтерс за интервю.

Украинска правда е мястото, където ще намерите най-актуалната информация за всичко, свързано с войната в Украйна. Последвайте ни в , нас или станете !

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР