Северноирландският съд не прие тезата, че твърд Brexit и възстановяването

...
Северноирландският съд не прие тезата, че твърд Brexit и възстановяването
Коментари Харесай

Засега съдът в Северна Ирландия не се противопоставя на твърд Brexit

Северноирландският съд не одобри тезата, че корав Brexit и възобновяване на границата с Ирландия ще значи разкъсване на мира в страната, написа вестник The Guardian, представен от Агенция " Фокус ".
Водещият делото арбитър Бернард Макклоски реши, че става дума за политически въпрос, в който съдът няма причина да се намесва. Решението му следва разсъжденията на съда в Лондон, който стигна до заключението, че настояването на Борис Джонсън към кралицата да приключи краткотрайно активността на Народното събрание е закономерен. Само че съдът в Шотландия счита, че Борис Джонсън нелегално е изискал да бъдат прекъснати съвещанията на английския парламент.
Съдия Маклоски не се занимава непосредствено с спирането на съвещанията на Народното събрание, защото съгласно него тази тематика е " център " на делата в Англия и Шотландия.
Изслушването в Белфаст, включващо три каузи, се занимава с разнообразни правни въпроси, свързани с делата, изслушани в Лондон и Единбург. Завеждащите делото юристи в Белфаст акцентираха, че основаването на твърда граница на остров Ирландия, което ще се случи при Brexit без договорка, ще е в несъгласие с мирните съглашения от 1999 година, които са в основата на трансграничното съдействие сред Обединеното кралство и Ирландия.
Съдът на Северна Ирландия ще прегледа обжалванията против решението по-късно през седмицата. Делата в Северна Ирландия в последна сметка ще стигнат до висшия съд в Лондон, където по-късно ще бъдат прегледани всички каузи от Шотландия, Англия и Ирландия, свързани с Brexit.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР