Северноирландската полиция случайно сподели имената, работното място на служителите

...
Северноирландската полиция случайно сподели имената и работните местоположения на всеки
Коментари Харесай

Северноирландската полиция случайно сподели имената и работните местоположения на всеки член на персонала при нарушение на данните, за което каза, че ще бъде „сериозно безпокойство“ за служители, които са е бил обект на въоръжени групи.

Фамилиите, инициалите, местоработата и отделът на всеки член на персонала бяха включени в грешката във вторник в отговор на искане за свобода на информацията. Информацията беше публично достъпна на уебсайта на заявителя за около два часа и половина, преди да бъде премахната, каза полицейската служба на Северна Ирландия.

В момента няма нищо, което да предполага някакви непосредствени опасения за сигурността на хората, каза помощник-началникът на полицията Крис Тод на пресконференция.

„Това е ограничено само до фамилия и инициали, но това все още ще бъде от голямо значение за много от моите колеги, знам това, и ние ще гарантираме, че ще направим всичко възможно, за да смекчим всички идентифицирани рискове за сигурността,“ Тод каза.

Данните на служителите са особено чувствителни в Северна Ирландия, тъй като много „полагат големи усилия и правят всичко възможно, за да защитят полицейската си идентичност и роля“, се казва в изявление на Полицейската федерация за Северна Ирландия, представителният орган на служителите.


Разузнавателната агенция MI5 на Обединеното кралство повиши нивото на заплаха в Северна Ирландия от вътрешен тероризъм до тежка – което означава, че нападение е много вероятно – след като офицер, който не е на служба, беше сериозно ранен през февруари след нападение с оръжие от новата ИРА, една от малките въоръжени групи, които се противопоставят на мира.

Председателят на полицейската федерация Лиъм Кели призова за спешно разследване на изтичането, съобщи вестник Irish News.

„Това е нарушение с монументални размери – дори да е било извършено случайно, то все още представлява нарушение на данните и сигурността, което никога не е трябвало да се случва“, каза Кели пред вестника.

„Трябваше да бъдат въведени строги предпазни мерки за защита на тази ценна информация, която, ако попадне в грешни ръце, може да причини неизчислими щети“, каза той.

Въпреки че мирното споразумение от 1998 г. до голяма степен сложи край на три десетилетия насилие в Северна Ирландия, полицейските служители все още са спорадични мишени на въоръжени групи при бомбени и огнестрелни нападения.


Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР