Северният полюс е най-северната точка на Земята, диаметрално противоположна на

...
Северният полюс е най-северната точка на Земята, диаметрално противоположна на
Коментари Харесай

Човешкият ум не познава граници. Този човек избра за живот Северния полюс за цели 35 години, където изгради нещо нечувано

Северният полюс е най-северната точка на Земята, диаметрално противоположна на Южния полюс. За негова географска широчина се дава 90° с.ш., като посоката, ориентирана към него, се смята за „ същински север “. На Северния полюс във всички направления е юг. Тук се събират всички меридиани, тъй че всяка географска дължина е вярна за Северния полюс. Докато Южният полюс се намира на материк, Северният е ситуиран в средата на Северния ледовит океан, като водите са съвсем целогодишно покрити от непрекъснато изместваща се ледена завивка. Поради това не е практично построяването на непрекъсната станция на Северния полюс. Съюз на съветските социалистически републики и Русия вършат доста „ дрейфни станции “, които са издигнати на или покрай полюса.

В началото на XXI век изследванията демонстрират, че Северният полюс може да остане без лед за сезон заради топенето на ледниците, като това се планува за от след няколко години до след над 50. Човешкият разум и дух не познава граници. Ако някой желае нещо задоволително мощно, то това към този момент е гаранция, че задачата ще бъде реализирана. Колкото да наподобява невъзможна и направо… дано си го кажем – откачена. Точно такава е и историята на Тим Линхарт. Американец, роден в Таос, щата Ню Мексико. Там, където господства адска горещина, водата е необичайност, да не приказваме за леда. И тъкмо може би неналичието на последното го кара да избере житейския си път. Линхарт става ваятел, само че материала, който най-често употребява е… лед.

Преди много години Тим отпътува за Швеция, където получава оферта от известния Леден хотел. Там би трябвало да създава разнообразни скулптори за световноизвестния атракцион. Съдбата си знае работата. Именно в Швеция Тим среща Бригита, която по-късно става и негова брачна половинка.

Но с това фантазиите на Тим не свършват. Преди години той си купува имот на Полярния кръг и взема решение да сътвори делото само че живота си. В цялостна изолираност отбор построява подземна концертна зала. Всичките му близки го мислят за вманиачен, само че това не е причина да се откаже. А залата е същинска приказка. С вълшебна звучност, с задоволително на брой места и естествено… даже инструментите са от лед.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР