Северна Македония въведе ограничения за два от граничните си пункта

...
Северна Македония въведе ограничения за два от граничните си пункта
Коментари Харесай

Северна Македония въведе ограничения за два от граничните си пункта с България

Северна Македония вкара ограничавания за два от граничните си пункта с България. От 11 ч. на 15 март се стопира пропускането на леки коли, рейсове и пешеходци през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Станке Лисичково “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златарево “. Ограничението не се отнася за товарни коли.

От 13 март Северна Македония краткотрайно не позволява на своя територия непознати жители, които идват от рисковите в епидемиологично отношение дестинации Италия, Китай, Южна Корея, Иран, Франция, Германия и Испания.

На границата със Сърбия

Трафикът е естествен на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Връшка чука “. От 12 март до второ разпореждане краткотрайно е преустановeно прекосяването на лица и коли през сръбските пунктове, съпределни на граничните пунктове „ Олтоманци “, „ Стразимировци “ и „ Брегово “.

Въведена е краткотрайна възбрана за влизане на територията на Сърбия на непознати жители, идващи от Италия, Китай, Република Корея, Иран, Испания и Швейцария, Австрия, Румъния, Словения, Германия, Франция и Гърция. Забраната се отнася за всички пътуващи, в това число и директно преминаващите през Сърбия непознати жители.

На границата с Румъния

На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин-Дунав мост “ трафикът е натоварен за товарни коли и в двете направления. По информация на румънските гранични управляващи от 14 март Румъния стопира прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските Оряхово, Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам.

Ограничението се вкарва за 30 дни. Чуждите жители, в това число и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, без значение от вида превоз, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат сложени под наложителна 14-дневна карантина.

Товарните транспорти над 3,5 тона са освободени от наложените ограничавания на придвижването. Гореспоменатите ограничения и ограничавания ще се ползват и върху морските и речните транспорти.

На границата с Турция

На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово трафикът “ е извънредно натоварен на излаз за товарни коли. Във връзка с епидемиологичната конюнктура на влизане в Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капъкуле “ турските управляващи са инсталирали термокамера за премерване на температурата на влизащите пасажери.

Това може да докара до закъснение на прекосяването в посока Турция. По решение на турските управляващи краткотрайно е прекратено придвижването на интернационалния бърз трен България - Турция.

На границата с Гърция трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Коронавирусът и България Президентът за ограниченията против COVID-19: Държавата да помогне на най-засегнатите Изследват още 30 души, контактували със инфектираните с COVID-19 на тържеството в Лом Даниел Пеев-Дънди и Иво Аръков: Най-опасен в тази обстановка е вирусът „ суматоха “ Доставят по домовете храна и медикаменти на самотноживеещите възрастни хора в Старозагорско Срещу ковид: Тони Димитрова ще оказва помощ на възрастните хора в потребност в Бургас БПЦ продължава да дава причестяване с обща лъжица макар пандемията с COVID-19 Образованието в изключително състояние: Как ще се учи отдалечено? Туристическият сезон у нас е заплашен поради ковид Първа позитивна проба за COVID-19 във Варна, чака се удостоверение Адвокат: Ваксина за ковид е патентована преди години В битката с ковид: Какъв е приносът на българските учени? Храмовете в Габрово с молебен против ковид Проф. Златко Кълвачев: Пикът на ковид у нас следва Втора градска болница в София става инфекциозна от тази неделя Още двама инфектирани с ковид у нас Министерство на външните работи: Ще помогнем на българите, блокирани на хърватско-сръбската граница Ген. Мутафчийски ще предложи допустимо най-строгите ограничения Шест нови случая на ковид у нас Министерство на външните работи с информация за ограниченията и рестриктивните мерки в 90 страни поради ковид София в изключително състояние (ГАЛЕРИЯ)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР