Северна Македония търси как сама да си сложи вето по

...
Северна Македония търси как сама да си сложи вето по
Коментари Харесай

Петър Колев: Северна Македония търси как сама да си сложи вето по пътя към ЕС

Северна Македония търси по какъв начин сама да си постави несъгласие по пътя към Европейски Съюз. Няма да се изненадам, в случай че доста скоро РСМ получи жълт картон от Европейската комисия “, сподели Петър Колев, водач на „ Граждански либерален съюз “ в РСМ пред БТВ.

По думите му РСМ има лицемерна политика – „ от една страна осъжда такива прояви, от друга – секретарят на президента идва на това събитие в Благоевград “.

„ Ако си мислят, че с такива двойствени игри от времето на Югославия, ще подсигурят европейското бъдеще на македонските жители, надълбоко се лъжат “, добави той.

Той сподели, че българската реакция на събитията в Благоевград заслужава висока оценка - „ По подобен метод един заслужен народ би трябвало да дава отговор на такива умишлени провокации “.

Според Петър Колев РСМ има домашни задания за писане преди да стартира договарянията за присъединение към Европейски Съюз.

Доц. Наум Кайчев, член на българо-македонската историческа комисия също разяснява случилото се в Благоевград.

„ Присъствието на съдружни сътрудници като „ Демократическия съюз “ и формалния представител на президента на Северна Македония поражда редица въпроси и за мен персонално това е нарушаване на контракта за другарство и добросъседство “, сподели той.

Доц. Кайчев сподели, че предходната седмица е имало съвещание на историческата комисия. Темата е била за прозихода и характера на Охридската епископия, само че още веднъж двете страни не са постигнали консенсус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР