Северна Македония продължава да не изпълнява Договора за добросъседство. Това

...
Северна Македония продължава да не изпълнява Договора за добросъседство. Това
Коментари Харесай

Представителят ни в ЕС: Скопие не изпълнява Договора за добросъседство, но ние сме готови за диалог

" Северна Македония продължава да не извършва Договора за добросъседство ". Това е декларирал българският непрекъснат представител в Европейски Съюз Димитър Цанчев на днешното съвещание на Съвет " Общи въпроси ".

" Ние поддържаме политиката на разширение на Европейски Съюз при прецизно съблюдаване на всички критерии. За страдание нашите македонски сътрудници не престават да не извършват Договора за добросъседство с България, който беше едно от изискванията, отворили пътя на страната към започване на договаряния. Въпреки всичко ние оставаме подготвени за разговор “, това е подчертал дипломат Цанчев по информация на непрекъснатото ни посланичество.

Същевременно Цанчев е изтъкнал нуждата от предпочитано даване на ваксини за страните от Западните Балкани.

Той е декларирал, че България поддържа цифровия зелен документ, който би трябвало да улесни свободното и безвредно придвижване и да способства за възобновяване на туристическия бранш. При полемиката за използването на Протокола за Ирландия и Северна Ирландия и процеса на ратификация от Европейския парламент на Споразумението с Обединеното кралство, той е определил като неприемливи дискриминационните такси за работни визи за жителите на няколко страни-членки, измежду които и България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР