Северна Македония е за дипломатическо решение на спора между Русия

...
Северна Македония е за дипломатическо решение на спора между Русия
Коментари Харесай

По искане на НАТО Северна Македония ще помага за Украйна, президентът на Хърватия не иска

Северна Македония е за дипломатическо решение на разногласието сред Русия и Украйна , само че има възможност да се ангажира в възможен спор, в случай че НАТО изиска нещо сходно , разяснява министърът на защитата Славянка Петровска, оповестява сръбската медия b92.

Такъв ход би бил вероятен единствено със единодушието на президента на Северна Македония Стево Пендаровски.

Петровска сподели още, че македонските въоръжени сили към този момент приготвят разбори за възможен ангажимент в този спор, само че уточни, че решението за вероятно присъединяване на македонски бойци към момента не е взето .

Противоположна позиция има хърватският президент Зоран Миланович. " НАТО ускорява наличието си, ние не би трябвало да вършим нищо по въпроса, нито ще имаме нещо общо . Ако има ескалация, ще изтеглим войските си до последния хърватски боец. Това няма нищо общо с Украйна, само че с политиката на Байдън виждам променчивост и рисково държание. Има способи да спасим Украйна, най-малко 99 %, да й помогнем стопански ".

" Украйна няма място в НАТО. Тя е една от най-корумпираните страни в света . Трябва мир. Трябва да се успокои политическата сцена и да не се разрешава на екстремистите да не престават натиска върху политиката и по тази причина Хърватия няма да взе участие в това. Няма да го позволи, а Пленкович (премиерът на Хърватия) може да продължава да заплашва Русия колкото си желае. Освен че е посетил два пъти Украйна не знае какво е станало. Хърватия би трябвало да бяга когато има пожар - затворете вратата ", добави Миланович.
 Испания успокоява: Военните ни сили в Източна Европа не са за нахлуване, а за въздържане
Испания успокоява: Военните ни сили в Източна Европа не са за нахлуване, а за въздържане

От години страната е разположила бойни самолети в балтийските държави
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР