Северна Македония е част от европейското семейство и без нея

...
Северна Македония е част от европейското семейство и без нея
Коментари Харесай

Томас Хакер, депутат: Без Северна Македония ЕС не е завършен

" Северна Македония е част от европейското семейство и без нея Европейски Съюз не е приключен ", споделя немският народен представител Томас Хакер. Днес, с която признава македонския език и просвета.

Тази вечер немският Бундестаг ще гласоподава резолюция, с която недвусмислено признава, еднаквост и просвета, споделя пред Дъждовни води Томас Хакер, народен представител от Свободната демократическа партия.

Скопие би трябвало да впише българите в Конституцията

С тази резолюция Бундестагът желае да насърчи Северна Македония да приложи на процедура, реализиран през лятото на 2022 година, изяснява Хакер. Става въпрос за съглашението за.

" Присъединяването на Северна Македония към Европейския съюз е в полза на и на Европейския съюз ", уверен е немският народен представител. Той акцентира, че използването на компромиса не заплашва македонския език, просвета и еднаквост.

" Успешното използване на компромиса лежи на сърцето ми ", споделя още Хакер пред Дъждовни води. " Тази стъпка ще даде опция да се отворят първите преговорни клъстери от процеса на присъединение към Европейски Съюз. "

" Северна Македония е част от европейското семейство "

Депутатът от либералите дефинира готовността на за евроатлантическата интеграция като невиждана. " Тя служи като модел за целия район ", а " жителите на страната заслужават нашето самопризнание и огромно почитание ", уверен е той.

Процесът на причислява, счита Хакер. " Ето за какво би трябвало да предложим на Северна Македония и на страните, които съществено обмислят участие в Европейски Съюз, междинни стъпки. Предложението на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за определяне на по-тесни връзки сред страните от Западните Балкани с проект от четири точки е стъпка в вярната посока ", добавя той.

Томас Хакер предизвестява, че очакванията на страните от Западните Балкани за присъединение към Европейски Съюз няма по какъв начин да са безкрайни. Затова съгласно него би трябвало да се създадат промени, които да забързат тяхната интеграция. " Северна Македония е част от европейското семейство и без нея, както и без всички останали страни от Западните Балкани, Европейски Съюз не е приключен ", обобщава позицията си Хакер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР