Северна Корея заяви, че може да отмени участието си в

...
Северна Корея заяви, че може да отмени участието си в
Коментари Харесай

​Северна Корея може да отмени участието си в срещата на върха с Доналд Тръмп

Северна Корея съобщи, че може да анулира присъединяване си в срещата на върха с американския президент Доналд Тръмп на 12 юни, в случай че Съединените щати упорстват за едностранен отвод на Пхенян от нуклеарно оръжие. Северът анулира и плануваните за през днешния ден диалози на високо ниво с Юга поради годишното американско-южнокорейско военно обучение. Вашингтон и Токио оповестиха, че не престават подготовката за срещата на върха през юни в Сингапур. Още за изненадващото изостряне на тона от Пхенян.

Пхенян упрекна Вашингтон в безразсъдни изказвания и злокобни планове и уточни с пръст съветника по националната сигурност Джон Болтън. Преди дни той съобщи, че Северна Корея може да следва либийския модел за потвърден отвод от нуклеарно оръжие и едвам по-късно икономическа помощ и нормализация на връзките със Съединените щати.

Отказът на Кадафи от атома беше последван от ликвидирането му от прозападни бунтовници, означават наблюдаващи. Северът анулира днешната си среща си с Юга и дефинира годишното американско-южнокорейско обучение като провокация против позитивното развиване на Корейския полуостров. 

ефирен представител: Съединените щати би трябвало да стартират деликатно разискване на ориста на плануваната среща на върха със Северна Корея в светлината на това провокативно дрънчене на оръжие с управляващите в Южна Корея.
Северна Корея вижда в нуклеарния си боеприпас гаранция за съществуването си като страна и не гледа с положително око на паралели с Либия и Ирак, където режимите бяха свалени, показват наблюдаващи. Според тях Пхенян прави и поръчка против разполагането на полуострова на американски стратегически въоръжения като изтребители Еф-22 и бомбардировачи Бе-52. 

проф. Йанг Му-джин - университет за Северна Корея - Сеул: Съединените щати би трябвало да убедят Северна Корея, че отвод от нуклеарен боеприпас не е авансово изискване за гарантиране сигурността на режима, а двете може да вървят дружно.
Според западни мнения Пхенян желае да показва, че отива на договаряния от позиция на силата, като освен това прави всички отстъпки. Страната анулира ракетните си проби, освободи трима американци и разгласи, че този месец ще демонтира нуклеарния си полигон.

Сателитни фотоси разкриват унищожаване на здания, само че дребното поканени публицисти на церемонията, без интернационалните инспектори, поражда съмнения, че Пхенян не желае да разкрие действителния си нуклеарен капацитет. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР